Video PROTESTE faţă de modificările aduse Legilor justiţiei în Bucureşti şi în ţară/ Peste două mii de persoane, în faţa Palatului Parlamentului | FOTO, VIDEO

Timp de aproximativ o oră şi jumătate, câteva sute de persoane au protestat, duminică seara, în Piaţa Victoriei din Capitală, faţă de modificările aduse legilor justiţiei. Manifestanţii au scandat "Hoţii!" şi au adus vuvuzele şi tobe.

4352 afişări

VEZI GALERIILE FOTO DE MAI JOS

UPDATE ora 22.30: Protestatarii din faţa Parlamentului au început să plece. La ora transmiterii ştirii, protestul din Bucureşti faţă de modificările aduse legilor justiţiei s-a încheiat.

UPDATE ora 20.41: Protestatarii scandează la Palatul Parlamentului faţă de modificările aduse legilor justiţiei

Peste două mii de persoane au ajuns, la ora transmiterii ştirii, în faţa Palatului Parlamentului, ei plecând în marş din Piaţa Victoriei. Manifestanţii sunt nemulţumiţi de modificările aduse legilor justiţiei.

Atunci când au ajuns în zona colţulului de la Parcul Izvor, în apropiere de Palatul Parlamentului, protestatarii au fost blocaţi de jandarmi, pentru a nu fi închisă circulaţia pe mai multe bulevarde. Manifestanţii au strigat ”Ruşine” şi ”Lăsaţi-ne să trecem”.

UPDATE ora 19.59: Sute de oameni protestează şi la Timişoara şi Sibiu

Sute de oameni protestează, duminică seara, faţă de modificările aduse legilor Justiţiei, şi la Timişoara şi Sibiu. Timişorenii scandează "Regele Mihai", iar la Sibiu cei peste 500 de participanţi strigă ”Jos comunismul”.

TIMIŞOARA

Aproximativ 300 de persoane s-au adunat, duminică seara, în Piaţa Operei din Timişoara, pentru a protesta faţă de modificările la legile Justiţiei.

Manifestanţii scandează "Vrem o lege pentru toţi, nu făcută pentru hoţi", "Ruşine, ruşine să vă fie", "Păcat, păcat de sangele vărsat", "Regele Mihai" sau "Cinste lor, cinste lor, eroilor".

De asemenea, cei prezenţi în centrul Timişoarei au ţinut un moment de reculegere în memoria martirilor Revoluţiei din Decembrie 1989, duminicî fiind zi de doliu în oraş. Apoi, manifestanţii au pornit într-un marş până la Catedrala Mitropolitană şi înapoi, în Piaţa Operei.

SIBIU

La Sibiu s-au adunat peste cinci sute de persoane, aducând steaguri şi pancarte cu mesaje precum "Uniţi salvăm toată România".

Protestatarii au strigat ”Hoţii hoţii”, ”Jos comunismul” sau ”Cine nu sare are dosare”. Înainte de a porni într-un marş pe străzile oraşului, oamenii au ţinut un moment de reculegere în memoria martirilor Revoluţiei din Decembrie 1989.

De asemenea, a fost difuzat imnul creat de grupul ”Vă vedem din Sibiu”, comunitatea care organizează, zilnic, de şapte zile, flashmob-uri în faţa sediului PSD. Mesajul imnului este acela că politicienii nu se pot ascunde.

Între timp, numărul protestatarilor din Cluj a ajuns la 3.500, al ieşenilor la 700, iar al braşovenilor a depăşit o mie.

UPDATE ora 19.55: Peste două mii de oameni se îndreaptă, la ora transmiterii ştirii, către Palatul Parlamentului. Protestatarii au strigat "Regele Mihai" atunci când au trecut prin faţa Palatului Regal de pe Calea Victoriei şi au aplaudat.

UPDATE ora 19.25: Protestatarii au plecat în marş către Palatul Parlamentului. Circulaţia pe Calea Victoriei, închisă

Protestatarii au plecat, la ora transmiterii ştirii, în marş din Piaţa Victoriei către Palatul Parlamentului, pe Calea Victoriei, traficul pe această arteră din centrul Capitalei fiind închis.

Potrivit anunţului de organizare a evenimentului de pe reţelele de socializare, protestatarii ar fi trebuit să plece la 18.00 în marş către Casa Poporului, pe traseul Piaţa Victoriei - Piaţa Romană - Universitate - Piaţa Unirii - Piaţa Naţiunilor Unite - Parlament, unde aveau de gând să se oprească şi să aprindă luminile telefonului.

Deoarece au fost informaţi de către jandarmi că pe o parte a traseului ales a fost autorizată o altă manifestaţie, demonstranţii au stat mai mult timp în faţa Guvernului, dar au pornit în marş,în jurul ore 19.20, către Palatul Parlamentului, pe Calea Victoriei.

Circulaţia pe Calea Victoriei este închisă, la ora transmiterii ştirii.

"Este prima ninsoare în Bucureşti şi ne bucurăm că am reuşit să ajungem în piaţă şi suntem la capătul răbdării. Sper ca toţi cei care spun că ne conduc să înţeleagă că nu ne vom opri, practic, de abia ne-am încălzit şi suntem pregătiţi să îi înfruntăm oricât este nevoie. Nu este posibil ca ei să nu mai aibă niciun dram de bun simţ în ei, nu e posibil să îşi bată joc de noi toţi. De abia aşteptăm să se întoarcă totul şi în favoarea noastră", a spus, pentru MEDIAFAX, Ioana, în vârstă de 27 de ani.

"Nu le cerem decât să nu adopte actuala formă a legilor justiţiei. Ceea ce nu cred că, în mod normal, ar fi ceva greu într-o ţară normală. Doar să le mai ia la mână. Cum să spună ei ca probele video nu sunt valabile? Cum pot să spună ei că să fie distruse probe care nu ar face parte din anchetă? Mi se par nişte lucruri strigătoare la cer. Iar noi nu vom permite astfel de lucruri. Este încă o data momentul să ne trezim şi să punem piciorul în prag. Sincer, pentru mine, moartea regelui a fost un semnal. Ne-am dat seama ce am fi putut avea şi acum ne plângem de milă, dar cred că încă mai putem îndrepta lucrurile", a declarat, pentru MEDIAFAX, Valentin, în vârstă de 40 de ani.

UPDATE ora 19.22: Proteste faţă de modificările aduse legilor Justiţiei, la Cluj, Iaşi şi Braşov

Proteste faţă de modificările aduse legilor Justiţiei au loc, duminică seara, în mai multe oraşe ale ţării, între care Cluj - Napoca, Iaşi şi Braşov. Ieşenii strigă "Ieri pentru Rege, azi pentru lege" şi "Jos comuniştii", iar la Cluj oamenii au dus în faţa PSD un vas de toaletă vopsit în roşu.

CLUJ-NAPOCA

Peste 3.000 de persoane protestează, duminică seara, pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, câteva persoane aducând un vas de toaletă vopsit în roşu. Oamenii au spus că vasul reprezintă ”un omagiu pentru PSD” şi l-au dus în faţa sediului PSD.

Protestatarii s-au adunat, duminică seara, pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, având steaguri tricolore şi bannere cu mesaje ”Curaj DNA”, ”Spune nu legilor Justiţiei”, ”Vasile Ilea, Laszlo Attila (senator PSD, respectiv UDMR – n.r.) – spuneţi nu legilor Justiţiei sau spuneţi adio unui nou mandat”, şi au ţinut un moment de reculegere pentru începutul Revoluţiei din 1989 de la Timişoara.

Vasul de toaletă adus de câţiva protestatari a fost plasat în faţa sediului PSD Cluj, cu mesajul ”PSD, UDMR, ALDE, grup infracţional organizat”.

”Este omagiul nostru pentru PSD care calcă în picioare legile Justiţiei şi susţine infractorii. Le cerem demisia”, a spus unul dintre protestatri.

Cei prezenţi au blocat traficul pe Bulevardul Eroilor şi au scandat ”PSD, ciuma roşie”, ”Demisia”, ”Afară cu PSD din ţară”, ”Hoţii”, ”Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, după care au plecat în marş prin centrul oraşului spre cartierul Gheorgheni, strigând ”Haideţi cu noi”, ”Nu staţi la căldură şi pe voi vă fură”, ”Justiţie nu corupţie”.

Pe traseu, protestatarii au blocat traficul în Piaţa Avram Iancu şi pe Calea Dorobanţilor.

BRAŞOV

La Braşov, aproximativ 700 de persoane protestează în faţa Prefecturii faţă de modificările la legile Justiţiei.

Ei strigă "PSD, pui de hoţi, de penali şi mafioţi", "Justiţie, nu corupţie", "Nu vrem să fim o naţie de hoţi" şi "Toată lumea sare, Dragnea la închisoare". De asemenea, oamenii au pancarte cu mesaje precum: ”Eu nu plec. Noi (braşovenii) nu plecăm. Voi (PSD şi ALDE) plecaţi”.

Protestatarii au plecat într-un marş, urmând să ajungă în faţa sediului PSD

IAŞI

La Iaşi au ieşit în stradă peste 200 oameni, în Piaţa Unirii. Protestul de aici este organizat sub sloganul "Se cuvine să rezistăm prezentului şi să ne pregătim viitorul!".

Ieşenii scandează "Legile voastre, nişte dezastre!", "Să fiu furat, m-am săturat", "Ieri pentru Rege, azi pentru lege" şi "Jos comuniştii". Ei au pancarte cu mesaje precum "Nu omorâţi justiţia" sau "Jos copitele de pe justiţie".

Protest prelungit în Piaţa Victoriei faţă de modificările aduse Legilor justiţiei, pe frig şi lapoviţă

Manifestanţii scandează "Hoţii!" şi au adus vuvuzele şi tobe. La ora transmiterii ştirii, în Capitală ninge.

La momentul transmiterii ştirii însă, oamenii se află în continuare în Piaţa Victoriei, existând informaţii potrivit cărora pe o parte a traseului ales de protestatari a fost autorizată o altă manifestaţie, legea interzicând două manifestaţii în acelaşi loc.

Anterior, un alt protest a avut loc în Piaţa Victoriei. Zeci de oameni au participat, duminică, la ora 15.00, la un flashmob organizat pe reţelele de socializare, manifestanţii acoperindu-şi ochii cu banderole negre.

Protestatarii au stat cu faţa spre Palatul Victoria, în tăcere, timp de 30 de minute. Printre aceştia a fost şi actriţa Oana Pellea.

"Orice formă de protest e binevenită în cazul în care nu sunteţi mulţumiţi cu ceea ce se întâmplă în ţara noastră. Politicienii îşi văd de drumul lor, noi ne vedem de drumul nostru şi suntem într-o ţară liberă în care putem manifesta când nu suntem de acord cu ceea ce se întâmplă în ţară. Nu am niciun mesaj pentru cei ce votează amendamentele, sper să nu se voteze pentru că, dacă se va vota, această democraţie pe care noi am câştigat-o în atâţia şi atâţia ani, se cam pune capăt. Şi vom avea o ţară în care sitemul judiciar nu este făcut pentru oamenii de rând", a declarat Oana Pellea.

"Se va ajunge să fim neputincioşi în faţa răului care se va întâmpla în România, fie crime, violuri sau corupţie şi noi vrem să luptăm pentru a arăta acest lucru, prin acest flashmob. Bandă neagră la ochi şi la gură, justiţia este oarbă şi va ajunge şi mută ", a declarat un manifestant.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici