Video Proteste la Cluj: Tehnicienii radiologi şi moaşele de la Spitalul Judeţean ameninţă cu demisia în masă | FOTO, VIDEO

Tehnicienii radiologi şi moaşele de la Spitalul Judeţean Cluj ameninţă cu demisia în bloc, afirmând că unitatea medicală a creat un conflict artificial prin faptul că nu au fost încadraţi ca şi asistenţi medicali. ”Cerem ministrului să emită un ordin special pentru şeful nostru”, spune un angajat.

556 afișări

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO 

Peste 20 de tehnicieni radiologi şi moaşe de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj-Napoca au protestat, luni, din nou, faţă de refuzul conducerii unităţii de a-i încadra ca şi asistenţi medicali, deşi a primit o adresă a ministrului Sănătăţii care ar reglementa această problemă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tehnicienii radiologi şi moaşele s-au adunat, luni dimineaţă, în faţa SCJU Cluj-Napoca, după care au avut o întâlnire cu conducerea spitalului.

Marcela Nemeş, tehnician radiolog, a declarat că în urma protestului de joia trecută, Ministerul Sănătăţii a emis o adresă către DSP Cluj, din care rezultă că tehnicienii radiologi şi moaşele se încadrează la asistenţi medicali licenţiaţi.

„Avem codurile COR, ne încadrăm. Am intrat la conducerea spitalului unde ni s-a spus că vom primi un răspuns, luni sau marţi. Ni s-a spus să le arătăm unde scrie în adresa ministerului că tehnicienii radiologi şi moaşele sunt asimilaţi cu asistenţii, de aceea facem apel la ministrul Sorin Pintea să să facă precizările necesare pentru managerul Petru Şuşca, singurul din ţară care nu înţelege, să emită un ordin special pentru el”, a spus Nemeş.

Un alt tehnician radiolog, Adina Szabo, a declarat, la rândul său, că nu era nevoie de adresa Ministerului Sănătăţii semnată de ministrul Sorin Pintea, deoarece se ştie dintotdeauna că funcţia de tehnician radiolog înseamnă asistent medical licenţiat.

„Este o problemă creată artificial de conducerea SCJU Cluj-Napoca, care se întâlneşte doar la SCJU, care nu a ţinut cont de nimic, ceea ce înseamnă că sunt neprofesionişti. Luăm în calcul demisia în bloc a celor 55 de tehnicieni radiologi şi a celor 20 de moaşe, ceea ce ar duce la blocarea activităţii spitalului, dar cerem şi demisia conducerii. Ar fi mai simplu să demisioneze trei oameni din conducere, decât 75 de oameni ”, a spus Szabo.

Ulterior, protestatarii au urcat a doua oară la conducerea SCJU Cluj-Napoca, însoţiţi de vicepreşedintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţior, Emanuel Ungureanu, care a declarat că cere demisia ministrului Sănătăţii dacă nu este capabilă să îl demită pe managerul Petru Şuşca.

Managerul SCJU Cluj-Napoca, Petru Şuşca, a declarat, la rândul său, că a primit adresa de la Ministerul Sănătăţii şi va da un răspuns protestatarilor.

„Analizăm cu colegii de la resurse umane cum putem face să dăm salariile colegilor noştri, inclusiv retroactiv, de la 1 martie. Sunt convins că vom vedea lucrurile constructiv, în favoarea angajaţilor”, a spus Şuşca.

În adresa MS se arată, că în conformitate cu OUG nr. 144/ 2008 privind exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moaşă şi a celei de asistent medical, activităţile asistentului medical „se exercită în baza titlurilor oficiale de calificare în profesia de asistent medical/ tehnician”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici