România are la dispoziţie peste 572 de milioane de euro pentru combaterea sărăciei. Cum pot fi accesate fondurile

Comisarul European pentru Politică Regională Corina Creţu a declarat, la întrevederea pe care a avut-o, marţi, la Bruxelles, cu ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, că România are la dispoziţie peste 572 de milioane de euro pentru proiecte ce vizează încluziunea socială şi reducerea sărăciei.

3461 afișări
Imaginea articolului România are la dispoziţie peste 572 de milioane de euro pentru combaterea sărăciei. Cum pot fi accesate fondurile

România are la dispoziţie peste 572 de milioane de euro pentru combaterea sărăciei (Imagine: Radu Chindris/ Mediafax Foto)

Comisarul European pentru Politică Regională Corina Creţu a avut, marţi, la Bruxelles, o întrevedere cu ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, cei doi discutând pe marginea Pachetului naţional anti-sărăcie, a Agendei urbane şi a integrării comunităţilor marginalizate, se arată într-un comunicat de presă emis de reprezentanţa Comisiei Europeane în România.

Corina Creţu a declarat că, pentru combaterea sărăciei şi a excluziunii sociale, România are la dispoziţie peste 572 de milioane de euro.

"România are la dispoziţie peste 572 de milioane de euro, finanţare din Fondul european de dezvoltare regională (FEDR) pentru perioada 2014-2020, pentru proiecte ce vizează incluziunea socială şi reducerea sărăciei. Pentru a asigura o implementare eficientă este extrem de important să existe o bună coordonare între FEDR şi Fondul social european", a declarat Corina Creţu.

Corina Creţu a adăugat că Pachetul naţional anti-sărăcie poate atrage fonduri din mai multe Programe Operaţionale, pentru a găsi soluţii la probleme precum părăsirea timpurie a şcolii, sărăcia, excluziunea socială, dar şi pentru probleme privind sănătatea şi locuinţele.

"Evaluarea nevoilor este o condiţie prealabilă pentru prioritizarea investiţiilor noastre. În această privinţă România a făcut progrese în identificarea domeniilor ce vor fi vizate de iniţiativele curente de dezinstituţionalizare a persoanelor cu dizabilităţi. Ne aşteptăm ca aceste eforturi să fie extinse şi la domeniul protecţiei copilului", a mai declarat înaltul oficial european.

În perioada 2014-2020, se urmăreşte ca 75.000 de copii, 10.000 de persoane cu dizabilităţi şi 62.000 de persoane vârstnice să poată beneficia de condiţii de viaţă mai bune, prin îmbunătăţirea serviciilor sociale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici