VIDEO  Video Românii au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva crimelor din Iran

În faţa Teatrului Naţional din Bucureşti are loc, în această după-amiază, o manifestaţie împotriva „dictatorii din Iran”.

1400 afișări

Protest împotriva „dictaturii din Iran” în faţa Teatrul Naţional din Bucureşti. Câteva zeci de persoane protestează la acestă oră împotriva regimului de la Teheran şi a modului în care acesta a reprimat protestele interne din ultimele luni.

Iranul a fost zguduit de proteste la nivel naţional după moartea Jinei Mahsa Amini în custodia poliţiei. Tânăra în vârstă de 22 de ani a fost arestată de faimoasa poliţie iraniană a moralităţii pentru că s-ar fi îmbrăcat necorespunzător în conformitate cu codul vestimentar strict al ţării.

Protestele au fost reprimate într-un mod brutal de poliţie. Manifestaţii de susţinere a protestelor din Iran au avut loc în mai multe capitale şi oraşe din Europa, SUA sau Australia.

„De peste 50 de zile guvernul iranian împuşcă protestanţi de orice vârstă şi arestează pe toţi cei care îşi exprimă nemulţumirea de ce se întâmplă în Iran, uneori chiar pe trecători şi îi torturează în arest copii, femei şi tineri nevinovaţi. Atacă locuinţele cetăţenilor şi distrug clădirile şi bunurile oamenilor, trag cu arme în clădiri ca să creeze haos şi spaimă în speranţa că stopează să iasă lumea pe străzi şi că se liniştesc protestele. Dar numărul protestanţilor cresc pe zi ce trece!

De asemenea diaspora protestează în toată lumea că guvernele să înceteze relaţiile economice şi diplomatice cu un regim criminal, barbar şi fără scrupule care de 43 de ani încalcă în toate modurile posibile drepturile omului!

Fii alături de noi pentru drepturile omului, pentru vieţile stinse ale copiilor, studenţilor şi femeilor nevinovaţi ucişi cu brutalitatea de aceşti tirani ai timpului.

Fiţi convinşi că odată cu eliminarea acestui regim criminal şi inuman din Iran, nu numai ca ţară noastră îşi va găsi liniştea şi libertatea, ci în mare parte, acest glob îşi vă găsi liniştea!

Trebuie menţionat că majoritatea teroriştilor lumii sunt sponsorizaţi de acest guvern diabolic fără pic de umanitate şi compasiune", este comunicatul emis de organizatorul protestului din Bucureşti.

"Noiembrie negru 2022... cel puţin 400 morţi din care 50 sunt copii!", este unul din mesajele afişate de protestari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici