Video FOTO, VIDEO | Soluţii contracronometru: Microbuzul MAI care transportă oamenii de la Paşapoarte Pipera la sediul din Amzei / Românii din Europa cer demisii, după ce problema cozilor nu a fost rezolvată

Ministerul Afacerilor Interne a introdus un microbuz care să transporte oamenii aflaţi la cozile de la serviciul de paşapoarte din Pipera la sediul din zona Amzei.

1299 afișări

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO 

Reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne au declarat, pentru MEDIAFAX, că în jurul orei 15.00, la serviciul de eliberare paşapoarte din Pipera se aflau aproximativ 450 de oameni, iar la cel din Amzei 10.

Astfel, a fost pus la dispoziţia oamenilor care stăteau la coadă un microbuz al Ministerului de Interne, pentru transport, având în vedere că s-a constatat că dintre persoanele aflate la coadă la sediul din Pipera, peste 200 aşteptau eliberarea paşaportului temporar care putea fi eliberat doar în acel sediu.

Potrivit sursei citate, s-a luat legătura cu reprezentanţii Imprimerieri Naţionale, astfel încât să fie instalată o imprimantă şi la sediul din strada Amzei, pentru ca paşapoartele temporare să poată fi eliberate şi în acestă filială.

"Am pus la dispoziţie microbuz, maşini ale Ministerului, am mai repartizat şi acolo ca să uşurăm situaţia. Am transportat două Loganuri cu câte patru fiecare, de două ori, deci opt persoane, după aia a plecat un microbuz, acum 10 minute a mai plecat încă un microbuz şi în faţă mai avem un autocar, dar nu mai vrea nimeni să se urce să meargă. În Pipera nu mai sunt multe persoane, nici în Amzei. Pe toţi pe care i-am dus au reuşit să-i proceseze", a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul general al serviciilor de paşapoarte, Claudia Catela Vasile.

Federaţia asociaţiilor de români din Europa (FADERE) a cerut demisia directorului general al serviciilor de paşapoarte, Claudia Catela Vasile, pentru că, până în prezent, nu a găsit nicio soluţie pentru deblocarea acestei crize.

Federaţia asociaţiilor de români din Europa (FADERE) cere demisia directorului general al serviciilor de paşapoarte, Claudia Catela Vasile, pentru că, până în prezent, nu a găsit nicio soluţie pentru deblocarea crizei.

FADERE transmite, prin intermediul unui comunicat de presă remis Mediafax, că măsuri precum prelungirea valabilităţii paşapoartelor de la 5 la 10 ani şi înfiinţarea unui centru de eliberare de paşapoarte în mall Plaza sunt benefice, însă insuficiente, având în vedere că efectele prelungirii valabilităţii paşapoartelor vor fi resimţite abia peste cinci ani, iar înfiinţarea unui singur centru de eliberare a paşapoartelor în Bucureşti va lăsa nerezolvată problema în multe alte zone.

Prin urmare, FADERE solicită din nou Ministerului Afacerilor Interne suplimentarea personalului de la ghişeele de eliberare a paşapoartelor cu persoane din MAI care lucrează în alte posturi, prelungirea programului zilnic al acestor oficii până la 16 ore, extinderea programului de lucru în zilele festive şi în sfârşitul de săptămână, implementarea unui sistem on-line atât pentru depunerea documentelor scanate cât şi pentru programarea la ghişeu, instalarea de echipamente în holurile oficiilor de eliberare a paşapoartelor unde cei interesaţi să îşi poată scana sau fotocopia documentele după care să le introducă în sistem, precum şi înfiinţarea unor noi ghişee pe perioada în care vin românii din diaspora.

"Solicităm insistent că MAI să ia măsuri care să aibă efecte acum, nu doar peste 5 ani. Cerem de asemenea demisia Directorului General al serviciilor de paşapoarte Claudia Catela Vasile, pentru că până în prezent nu a găsit nicio soluţie pentru deblocarea acestei crize. Scuzele nu sunt suficiente", se arată într-un comunicat de presă FADERE.

"Ne aşteptăm că la demersurile FADERE pentru rezolvarea problemelor de la paşapoarte să se alăture şi Ministrul Pentru Românii de Pretutindeni. Încă mai aşteptăm momentul în care acest Minister să apere drepturile românilor din afara graniţelor", a declarat Daniel Ţecu, preşedintele FADERE.

Ministrul de Interne i-a convocat, miercuri, pe şefii Direcţiilor de Paşapoarte şi Permise Auto cărora le-a cerut să actualizeze necesarul de infrastructură şi personal pentru a elimina cozile. Conducerea de la Paşapoarte are termen până la finalul zilei pentru a prezenta aceste măsuri.

Activitatea serviciilor din sectoare va fi preluată de noul sediul deschis la mall Plaza, începând de luni, 21 august, a anunţat Ministerul Afacerilor Interne.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici