Video RUPERE de nori în România | Străzi, licee, fabrici, inundate în mai multe judeţe. În 20 de ore, în Bucureşti a plouat mai mult decât într-o lună întreagă / Pe Autostrada Soarelui se circulă îngreunat

România se află sub un cod portocaliu de ploi până marţi, meteorologii anunţând ploi torenţiale mai ales în Oltenia, Muntenia, sudul Banatului şi local în Transilvania şi Moldova, iar noaptea cu precădere în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul Moldovei.

6197 afișări

Aeroportul Otopeni: Întrârzieri la decolarea şi aterizarea unor avioane, din cauza ploilor

Din cauza condiţiilor meteo extreme (cod portocaliu de ploi torenţiale), a fost afectată temporar operarea pe una dintre pistele Aeroportului Henri Coandă, precum şi pe una dintre căile de rulare, se arată într-un comunicat al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Pe aeroport s-a operat permanent, în deplină siguranţă, dar la o capacitate redusă a pistelor, ceea ce a generat unele întârzieri ale curselor, atât la aterizare, cât şi la decolare”, precizează compania.

Situaţia reintră în normal la orele 19.45, odată cu deschiderea pistei afectate.

Pe aeroport sunt asigurate condiţiile pentru desfăşurarea în deplină siguranţă a operaţiunilor aeriene.

Traficul pe DN5, care fusese oprit din cauza apei acumulate pe carosabil, a fost reluat

Traficul pe DN5, care fusese oprit la kilometrul 10, în zona localităţii Jilava, din cauza apei acumulate pe carosabil, a fost reluat, anunţă Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

"Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, începând cu ora 19.00 traficul rutier a fost reluat, pe DN5 Bucureşti - Giurgiu, la kilometrul 10(localitatea Jilava)", se arată într-un comunicat de presă al Centrului Infotrafic al Poliţiei Române.

Poliţiştii precizează că traficul este permis doar pentru autovehiculele cu masa maximă total admisă mai mare de 7,5 tone, celelalte categorii de autovehicule fiind dirijate pe rute alternative.

ISU: Un copac de mari dimensiuni a căzut pe trei maşini şi a rupt un stâlp de electricitate în Capitală

Un copac de mari dimensiuni a căzut pe 3 maşini şi a rupt un stâlp de electricitate, incidentul având loc pe strada Eufrosina Popescu din Bucureşti, anunţă reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov.

Capitala se află sub atenţionare cod portocaliu de ploi până marţi la ora 10.00.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov a anunţat că un copac de mari dimensiuni a căzut pe trei autoturisme şi a rupt şi un stâlp de electricitate, pe strada Eufrosina Popescu din Bucureşti.

Totodată, angajaţii ISU Bucureşti-Ilfov au intervenit, de la ora 10.00 şi până la 17.30, în trei locaţii pentru îndepărtarea copacilor căzuţi şi în 26 de situaţii pentru îndepărtarea apei acumulate în locuinţe sau pe carosabil.

În jurul orei 19 sunt 14 intervenţii în desfăşurare.

Trafic îngreunat de precipitaţii pe 26 de străzi din Capitală

 Trafic îngreunat de ploaia abundentă pe mai multe străzi din Capitală, la ora transmiterii acestei ştiri fiind nu mai puţin de 26 de drumuri afectate. Primăria Capitalei anunţă că a solicitat ApaNova să intervină de urgenţă.

"Nu sunt intersecţii sau pasaje blocate. S-au înregistrat acumulări de apă în cinci sectoare ale Capitalei, şi anume: 7 străzi în sectorul 1, 5 străzi în sectorul 2, 4 străzi în sectorul 3, în sectorul 4 sunt 2 artere inundate, iar in sectorul 6- opt străzi. Am solicitat ApaNova să intervină de urgenţă în toate aceste zone, pentru eliminarea acumulărilor de apă, cu toate echipele de intervenţie. Am cerut şi reprezentanţilor Administraţiei Străzilor să aibă echipele de intervenţie pe teren 24 de ore din 24, astfel încât să poată rezolva cât mai rapid defecţiunile apărute la sistemul de semaforizare”, a trasmis Gabriela Firea, primarul Capitalei.

Edilul a declarat că RATB trebuie să îşi suplimenteze mijloacele de transport în comun aflate pe traseu, astfel încât călătorii să nu aştepte foarte mult timp în staţii.

ApaNova intervine la această oră în Capitală cu 15 hidrocuratitoare şi cinci autoutilitare.

Şi Poliţia Rutieră transmite că există riscul producerii de accidente având în vedere condiţiile meteo.

”Pe Sos. Colentina, între Str. Doamna Ghica şi Str. Ziduri Mosi, datorită apei pluviale, capacele de canalizare s-au deplasat.De asemenea, pe anumite artere, precum Bd. Preciziei, Bd.Tineretului, Pasaj Lujerului, canalizarile au refulat, partea carosabila fiind acoperita in totalitate cu apă. Politistii Brigazii Rutiere recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, să nu bruscheze comenzile autoturismului, să asigure o bună vizibilitate a parbrizului, lunetei, geamurilor laterale si oglinzilor retrovizoare”, anunţă Brigada Rutieră, într-un comunicat de presă.

Capitala se află sub atenţionare cod portocaliu de ploi până marţi la ora 10.00.

FOTO | Inundaţii în Teleorman: Persoane evacuate şi case inundate după ploile torenţiale

Două persoane din localitatea Uda Paciurea, judeţul Teleorman, au fost evacuate, luni, după ploile torenţiale din ultimele zile. Cincisprezece curţi şi două case au fost inundate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Trafic oprit pe DN5, în zona Jilava, din cauza apei de pe carosabil. Circulaţie îngreunată pe A2

La ora transmiterii ştirii, circulaţia rutieră este oprită pe Drumul Naţional 5, la kilometrul 10, în zona localităţii Jilava, din cauza apei acumulate pe carosabil, potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române. Pe Autostrada Soarelui se circulă îngreunat din cauza ploii. 

Reprezentanţii Centrului Infotrafic al Poliţiei Române au declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că traficul pe Drumul Naţional 5, la kilometrul 10, în zona localităţii Jilava, este oprit, la ora transmiterii ştirii, din cauza apei strânse pe suprafaţa carosabilă.

Totodată, pe Autostrada Soarelui, Bucureşti - Constanţa, se circulă îngreunat din cauza ploii. Astfel, între kilometrii 12 şi 64 plouă torenţial şi pe anumite porţiuni s-a acumulat apă pe carosabil, potrivit Centrului Infotrafic.

În 20 de ore, în Bucureşti a plouat mai mult decât într-o lună întreagă, depăşind debitul râului Olt

Începând din seara zilei de 2 iulie 2017 şi până la momentul curent (3 iulie, ora 18.00) este în derulare un eveniment pluvial de mare amploare - o succesiune de evenimente pluviale - cu o durată de aproximativ 20 ore în care volumul de apă a depăşit totalul unei luni de ploi, menţionează Apa Nova.

Media multianuală a cantităţii de precipitaţii pentru luna iulie, înregistrată la staţia Bucureşti Filaret, este de 60 l/mp. Până în prezent cantitatea cumulată de precipitaţii medie pe municipiul Bucureşti este de 63,3 l/mp, adică în 20 de ore a plouat mai mult decât totalul pe o lună întreagă”, arată Apa Nova – Compania de Ape Bucureşti (ANCAB).

S-au înregistrat reprize cu intensităţi foarte mari (în special la pluviometrul Grozăveşti), debitul fiind pe alocuri de peste 6 litri/mp în 15 minute.

Debitul tranzitat a fost mai mare decât debitul mediu multianual al râului Olt, iar până în prezent au fost tranzitate 5 milioane de metri cubi.

Având în vedere că evenimentul pluvial este în curs, vom reveni cu analiză completă la finalizarea evenimentului pluvial”, precizează ANCAB.

ISU: 15 solicitări pentru scoaterea apei şi îndepărtarea copacilor, în doar 30 de minute în Capitală

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov anunţă că, luni, între orele 15.30-16.00, a primit 15 solicitări pentru scoaterea apei din locuinţe, cât şi îndepărtarea ei de pe carosabil, dar şi pentru îndepărtarea copacilor căzuţi. În urma evenimentelor, nu au existat victime.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, a transmis că în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, în intervalul orar 15:30 -16:00, au fost înregistrate 15 solicitări pentru scoaterea apei acumulate în locuinţe sau pe carasobil şi pentru îndepărtarea copacilor căzuţi.

Niciun eveniment nu s-a soldat cu victime şi nu a impus evacuarea locatarilor.

Astfel, şoseaua Alexandriei a fost inundată, în comuna Cornetul, carosabilul a fost inundat şi pe Şoseaua de Centură, intersecţie cu Şoseaua Giurgiului.

În Jilava, pe strada Ana Spătescu şi în Chiajna, pe strada Intrarea Zorelului, pompierii au fost solicitaţi pentru apa acumulată într-o locuinţă.

Pe Bulevardul Mărăşti, strada Liniei, Aleea Snagov şi în Bragadiru, pe strada Diamantului, intervenţiile pentru extragerea apei acumulate în locuinţe s-au încheiat.

Atât Capitala, cât şi judeţul Ilfov se află, până marţi la ora 10.00, sub avertizare cod portocaliu de ploi abundente.

Mai multe străzi inundate în Giurgiu. Pompierii intervin cu toate echipajele din judeţ

Mai multe străzi din Giurgiu au fost inundate după o ploaie torenţială, luni după-amiaza, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu anunţând că se intervine cu toate echipajele din dotare.

Una dintre zonele afectate este zona Tineretului din Giurgiu. Imagini postate pe Facebook de un localnic arată că maşinile parcate sunt până la jumătate în apă.

Şi nu este singura şosea cu probleme. Mai multe drumuri au fost acoperite de ape în municipiul Giurgiu, după o ploaie torenţială.

Judeţul Giurgiu este sub cod portocaliu de ploi până marţi la ora 10.00. Meteorologii anunţă că pot să cadă precipaţii până la 90 l/mp.

Trafic rutier alternativ pe DN7C-Transfăgărăşan, blocuri de piatră se desprind de pe munte

Traficul rutier se desfăşoară, luni după-amiază, alternativ pe DN7C - Transfăgărăşan, deoarece blocuri de piatră se desprind de pe munte, în zona Barajului Vidraru din judeţul Argeş, din cauza ploilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Argeş, traficul pe DN7C - Transfăgărăşan se desfăşoară alternativ după ce, în urma precipitaţiilor abundente din ultimele ore, s-au desprins de pe versanţi mai multe blocuri de piatră, în zona Barajului Vidraru.

Au căzut pietre la Km 61+200, iar drumul a fost blocat pe sensul de coborâre.

La faţa locului au ajuns poliţiştii, circulaţia desfăşurându-se acum alternativ.

Traficul rutier a fost deblocat pe DN7C- Transfăgărăşan, iar la ora transmiterii acestei ştiri se circulă normal. Echipele de intervenţie se află încă în zona în care au căzut pietre, dar au deblocat drumul.

FOTO VIDEO Stradă din Slatina închisă după ce un crater s-a format din cauza ploilor / Clădirea unui liceu, cea a unei firme de curierat şi a unei fabrici, inundate

O stradă din Slatina, reabilitată cu fonduri europene, a fost închisă, luni, după ce un crater s-a format în zona sediului municipalităţii, deoarece ploaia abundentă a provocat surparea pavelelor. Pavelele de pe strada respectivă s-au surpat şi în septembrie 2016, în mai multe locuri. 

VEZI GALERIA FOTO MAI JOS

Strada Mihai Eminescu din Slatina, reabilitată cu fonduri europene, s-a surpat, luni, în zona sediului municipalităţii, din cauza precipitaţiilor care au dat la o parte nisipul pe care erau aşezate pavelele, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În urma eroziunii a rezultat un crater imens, autorităţile luând decizia să închidă traficul rutier pe această stradă.

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că strada va fi refăcută de firma care a reabilitat-o, cu ani în urmă, în cadrul unui proiect finanţat cu fonduri europene.

”Pe strada Mihai Eminescu canalizarea s-a surpat, după ce apa a «săpat» pe sub stradă. Am luat decizia închiderii circulaţiei rutiere până la remediere. Strada a fost reabilitată cu fonduri europene şi este în garanţie, pentru încă un an de zile. După ce se termină ploaia, strada va fi refăcută de acelaşi constructor”, a declarat Emil Moţ.

Pavelele de pe strada Mihai Eminescu din Slatina s-au surpat şi în septembrie 2016, în mai multe locuri, dar în capătul opus, tot în urma precipitaţiilor, formându-se adevărate cratere. De asemenea, nisipul dintre pavaje a fost luat de ape şi strâns în grămezi, pe stradă.

Lucrările de reabilitare a străzilor din centrul istoric al Slatinei au fost finanţate din fonduri structurale, în cadrul proiectului ”Reabilitare Centru Istoric, străzile Lipscani şi Mihai Eminescu”, în o valoare totală de 16.551.677,42 de lei.

Lucrările, finalizate în anul 2013, au presupus realizarea reţelei de canalizare, realizarea reţelei de iluminat public, inclusiv a branşamentelor pentru utilităţi, reabilitarea străzilor Mihai Eminescu şi Lipscani atât partea carosabilă, cât şi trotuarele, reabilitarea spaţiilor verzi din zona străzii Mihai Eminescu şi instalarea mobilierului urban.

Odată cu finalizarea obiectivului de investiţii, strada Lipscani a fost închisă traficului rutier, devenind zonă pentru pietoni şi biciclişti. Autoturismele mai pot acum circula doar pe strada Mihai Eminescu, stradă cu un singur sens.

Colegiul Tehnic ”Alexe Marin” din Slatina a fost inundat, luni după-amiază, odată cu sediul unei firme de curierat şi a unei societăţi de construcţii, situate în aceeaşi zonă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că inundaţiile au avut loc din cauza apei acumulate în urma ploilor.

”Detaşamentul Slatina intervine pentru asanarea apei la Colegiul Tehnic <Alexe Marin> şi la sediul unei firme de curierat din Slatina, strada Piteşti. La Colegiul Tehnic «Alexe Marin» este vorba de apă acumulată la demisolul clădirii unde sunt atelierele. La firma de curierat, apă acumulată din precipitaţii a inundat curtea şi a intrat în hala care aparţine firmei”, a declarat Băsăşteanu.

De asemenea, a fost inundată şi hala de producţie a unei fabrici de confecţii textile.

”Se intervine în aceeaşi zonă şi pentru asanarea apei din zona unei societăţi de confecţii. Există pericolul să între în hala de producţie”, a adăugat Alin Băsăşteanu.

De asemenea, traficul rutier este blocat pe o bandă pe strada Drăgăneşti din Slatina, în zona platformei industriale, pe sensul de intrare în oraş, după ce un mal de pământ s-a surpat pe carosabil, din cauza pploilor.

Directorul Poliţiei Locale Slatina, Adrian Pop, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că malul de pământ s-a surpat deoarece nu fusese tasat corespunzător, reprezentanţii municipalităţii notificând, anterior, proprietarul terenului cu privire la această situaţie.

În urma evenimentului, proprietarul se va alege cu o amendă de 20.000 lei.

”Proprietarul terenul a încercat să-şi facă acolo o construcţie şi a adus foarte mult pământ pentru a-şi înălţa terenul. Cert este că nu a asigurat sub nicio formă malurile, în special înspre stradă. Noi, la începutul acestui ani, l-am avertizat, i-am trimis o adresă prin care i-am transmis că lucrările de sistematizare pun în pericol carosabilul, iar faptul că a făcut tasări diferenţiate iar pământul nu s-a stabilizat cum trebuie şi mai ales consolidat înspre şosea, poate să ducă la surpare, dacă plouă foarte mult. N-a ţinut cont de acest lucru şi acum îl vom sancţiona contravenţional”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Adrian Pop.

Până la remedierea situaţiei, circulaţia rutieră în zonă se desfăşoară pe o singură bandă, pe sensul de intrare în Slatina, un echipaj al Poliţiei Locale fiind prezent în zonă.

”Avem acolo un echipaj de rutieră pentru avertizarea conducătorilor auto că este o bandă blocată şi pentru fluidizarea traficului. Stăm acolo până când proprietarul va aduce un utilaj pentru a lua pământul de pe carosabil. Este o întreagă bandă blocată”, a afirmat Pop.

Tot luni, o stradă din Slatina, reabilitată cu fonduri europene, a fost închisă după ce un crater s-a format în zona sediului municipalităţii, deoarece ploaia abundentă a provocat surparea pavelelor.

Meteorologii au emis avertizări hidrologice cod galben şi cod portocaliu pentru judeţul Olt, valabile până marţi.

FOTO | Argeş: Gospodării inundate, copaci căzuţi peste maşini şi drumuri blocate, după furtună

Mai mulţi copaci au căzut, luni, pe maşini sau au blocat străzi din judeţul Argeş. Pompierii au fost, de asemenea, solicitaţi să evacueze apa din mai multe gospodării din localitatea Bradu, dar şi din subsolul Colegiului ”I.C  Brătianu” din Piteşti, transmite corespondentul MEDIAFAX. 

Din cauza vijeliilor şi a ploilor abundente din ultimele ore, a fost nevoie de intervenţia pompierilor în mai multe zone din judeţul Argeş.

La intervenţii au participat şi poliţişti, dar şi reprezentanţi de la Drumuri Naţionale.

Pe DN7, care leagă Piteşti de Râmnicu Vâlcea, la Linteşti, unde un copac a căzut peste un TIR aflat în mers. Iniţial, maşinile au circulat pe acostament, drumul fiind ulterior blocat pentru aproximativ 15 minute, pentru degajarea copacului de pe carosabil de către reprezentanţii de la Drumuri Naţionale. Nu au fost înregistrate victime.

Un alt incident a avut loc pe drumul care leagă comuna Moşoaia de Poiana Lacului. Aici, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Argeş, Mădălina Epure, un copac a căzut pe o maşină. Autoturismul nu a mai fost găsit la faţa locului de către pompierii care au îndepărtat copacul de pe carosabil.

Alţi copaci au căzut în mai multe zone din judeţ, fără să se înregistreze victime sau pagube materiale însemnate.

Totodată, pompierii au fost solicitaţi să intervină, luni la prânz, în comuna Bradu şi în municipiul Piteşti, unde nouă gospodării şi subsolul Colegiului ”I. C.Brătianu” au fost inundate.

"Am fost solicitaţi să intervenim pentru evacuarea apei din gospodării în localitatea Bradu. Se acţionează cu două echipaje cu motopompe, pe strada Livezilor fiind opt curţi inundate, iar la Geamana o curte. De asemenea, am trimis un echipaj cu o motopompă în centrul municipiului Piteşti, unde am fost sesizaţi că subsolul unui colegiu este inundat", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, Mădălina Epure.

Inundaţie la Tribunalul Gorj, mai multe dosare au intrat în apă. Prim-procuror: Noi ne-am gospodărit cu o pompă. Nu avem spaţii, aşteptăm clădirea nouă/ Dosarele, depozitate într-un garaj

Pompierii din Târgu-Jiu au fost solicitaţi să intervină, luni dimineaţa, pentru evacuarea apei de la subsolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. În urma inundaţiei au fost afectate mai multe dosare din arhiva unităţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au cerut, luni dimineaţa, sprijinul angajaţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, după ce subsolul unităţii a fost afectat de inundaţii în urma ploilor care au căzut în ultimele 24 de ore.

”Este vorba despre o inundaţie, dar afectate foarte puţin au fost dosare care sunt deja casate şi care urmează să fie predate la Arhiva Naţională. E vorba de dosare definitive, foarte vechi. Au fost afectate foarte puţin, doar în partea de jos. Au fost şi solicitaţi cei de la Arhiva Naţională, faţă de care oricum trebuiau să facă predarea. Ele au fost inventariate întâmplător chiar cu o lună de zile înainte, tot în vederea predării, deci consecinţe nu au fost decât manageriale, din cauza inundaţiei”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, Dan Marian Pena, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

”Detaşamentul de Pompieri Târgu-Jiu a intervenit cu o autospecială, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, pe strada Geneva, pentru scoate apa de la subsolul clădirii”, a precizat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj va avea un nou sediu, în municipiul Târgu-Jiu, care se află în faza de proiectare. ”Noi am chemat pompierii, dar până să vină dumnealor ne-am gospodărit cu ce am avut. Ne-am speriat pentru că noi la parter avem arhiva, la subsol. A fost inundată zona de garaj. În zona de arhivă, unde exista pericolul, dosarele erau deja inventariate pentru a fi predate spre topire. Noi ne-am gospodărit cu o pompă. Faptul că pânza freatică a oraşului este la suprafaţă, nu au mai făcut faţă sistemele de canalizare şi a ieşit apa de la intrarea noastră în garaj şi de acolo a intrat în garaj. Nu sunt documente în pericol. Erau dosare cu termen de păstrare expirat şi urmează să le predăm. Nu avem spaţii, aşteptăm clădirea nouă. Suntem în faza de proiectare, urmează să se liciteze proiectantul. Sperăm ca până la sfârşitul anului să demarăm activităţile”, a declarat pentru MEDIAFAX, Michaela Teodorescu, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. 

În acelaşi timp, pompierii au fost solicitaţi să intervină şi în satul Văcarea, din comuna Dăneşti, unde mai multe gospodării au fost inundate. Până marţi, la ora 10.00, judeţul Gorj se află sub avertizare cod portocaliu, fiind anunţate ploi abundente şi instabilitate atmosferică.

FOTO, VIDEO Trafic rutier îngreunat pe Valea Oltului, după ce DN 7 a fost inundat 

Traficul rutier este îngreunat, luni, pe Valea Oltului, după ce Drumul Naţional a fost inundat, în localitatea Câinenii Mari din judeţul Vâlcea, din cauza apei scurse de pe versanţi în urma precipitaţiilor abundente, transmite corespondentul MEDIAFAX. 

Purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că adâncimea apei este de aproximativ 10 centimetri.

”Pompierii ISU Vâlcea intervin pentru evacuarea apei pe Drumul Naţional 7, la kilometrul 234, în zona Balta Verde. Se circulă pe ambele sensuri, iar apa are aproximativ zece centimetri”, a declarat reprezentantul ISU.



Potrivit localnicilor, zona este una frecvent inundabilă, mai ales în perioadele cu precipitaţii abundente.

Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate din cauza apei de pe drum.

Luni, codul portocaliu de ploi a fost prelungit până marţi la ora 10.00, meteorologii anunţând ploi torenţiale pentru luni mai ales în Oltenia, Muntenia, sudul Banatului şi local în Transilvania şi Moldova, iar noaptea cu precădere în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul Moldovei.

 

Subsolul unei bănci din Balş, judeţul Olt, INUNDAT din cauza ploilor
 
Subsolul băncii CEC din Balş, judeţul Olt, a fost inundat, luni dimineaţa, de apa scursă în urma precipitaţiilor abundente. Apa ajunge până la 50 de centimetri, iar pompierii intervin pentru evacuarea acesteia. 

Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu, a declarat că nivelul apei ajunge şi până la 50 de centimetri.

”Garda Balş intervine pentru evacuarea apei din subsolul unei societăţi comerciale, o bancă din Balş, situată pe strada Nicolae Bălcescu. Este vorba de un subsol de aproximativ 400 de metri pătraţi, iar apa are undeva la 40-50 de centimetri adâncime”, a declarat plutonierul major Băsăşteanu.

Pompierii intervin pentru evacuarea apei.

Meteorologii au emis avertizări hidrologice cod galben şi cod portocaliu pentru judeţul Olt, valabile până marţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici