Video Şeful Direcţiei Paşapoarte: Prelungim programul de la ghişee cu două ore, de săptămâna viitoare

Şeful Direcţiei Generale de Paşapoarte, comisarul Mirel Toancă, a declarat, sâmbătă, că Ministerul Afacerilor Interne a decis prelungirea programului de lucru la ghişele de eliberare a paşapoartelor, de luni, pentru eficientizarea acitivităţii de eliberarea a acestor documente.

869 afișări

Reprezentantul MAI a subliniat faptul că modificările legislative au fost introduse pentru a reduce aglomeraţia de la ghişeele serviciilor de paşapoarte cauzată de numărul mare de cetăţeni care an de an solicită paşaport temporar, fără a avea o urgenţă.

„Odată cu creşterea valabilităţii paşaportului simplu electronic la 10 ani, ne aşteptăm să se mărească şi numărul cererilor de eliberare pentru acest tip de document, în condiţiile în care este cunoscut faptul că în lunile iulie şi august se eliberează cele mai multe documente de călătorie, comparativ cu restul lunilor din an. (...) Faţă de perioada similară a anului trecut, numărul angajaţilor din sistemul de paşapoarte a crescut cu aproximativ 60 de persoane”, a mai declarat Toancă.

Potrivit sursei citate, începând cu data de 16 iulie, în municipiul Bucureşti, ghişeele din Pipera şi Amzei s-au mutat în Park Lake.

„De la începutul anului şi până în prezent, aproximativ 41.000 de cetăţeni au solicitat expedierea paşaportului prin poştă. În scopul reducerii timpilor de aşteptare la ghişeu, a fost implementat sistemul de avertizare prin SMS cu privire la iminenta expirare a paşaportului, prin care cetăţenii sunt atenţionaţi, cu privire la acest aspect, cu una până la trei luni înainte”, a mai declarat şeful Direcţiei de Paşapoarte.

Potrivit acestuia, în perioada 20 – 27 iulie, la nivel naţional s-au primit 47.314 solicitări de eliberare pentru paşapoarte simple electronice şi 12.055 pentru paşapoarte simple temporare. În aceeaşi perioadă a anului trecut au fost înregistrate 33.601 solicitări de eliberare pentru paşapoarte simple electronice şi 15.970 pentru paşapoarte simple temporare, ceea ce reprezintă o creştere cu 40,81% a numărului de paşapoarte simple electronice, respectiv o scădere cu 24,51% a numărului de paşapoarte simple temporare.

De asemenea, în intervalul 01 ianuarie – 27 iulie a.c. au fost eliberate 796.173 paşapoarte simple electronice şi 287.122 paşapoarte simple temporare, în timp ce, în perioada similară a anului trecut, au fost eliberate 615.155 paşapoarte simple electronice şi 251.171 paşapoarte simple temporare, înregistrându-se astfel o creştere cu 29,43% a celor electronice şi cu 14,31% 

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici