Video Serbia relaxează condiţiile de izolare pentru vârstnici: Aceştia pot ieşi la plimbare, de trei ori pe săptămână

  • Bunicii din Serbia pot ieşi să se plimbe după mai bine de o lună
  • Astfel, persoanele de peste 65 de ani vor putea ieşi din case 3 zile pe săptămână, pentru o jumătate de oră
427 afișări
Bunicii din Serbia au avut voie afară pentru prima data după mai bine de o lună. Odată cu relaxarea măsurilor de carantină, cei de peste 65 de ani vor putea ieşi din case 3 zile pe săptămână, pentru o jumătate de oră. Serbia a raportat aproxiamtiv 6.900 de cazuri de coronavirus.
 
Pentru prima dată după o lună de carantină, bunicilor din Serbia li s-a permis să se aventureze afară.
 
Până acum aveau voie să iasă din casă o zi pe săptămână, dimineaţa, pentru a-şi cumpăra mâncare şi medicamente.
 
Cu paşi timizi, feţele acoprite cu măşti şi mănuţi de protecţie în mâini, cei de peste 65 de ani s-au putut plimba nestingheriţi prin oraş timp de jumătate de oră.
 
„Nu am mai ieşit din casă de 35 de zile. M-am plimbat în jrul caamerei, de pe hol până în cameră. E diferenţă. Acum simt dureri în şolduri, muşchii şi spatele”, spune unul dintre vârstnici.
 
Vârstnici au voie acum să iasă din casă de 3 zile pe săptămână, timp în care tinerii sunt obligaţi să stea în case pentru a-i proteja pe bunici.
 
„Sper ca această pandemie să încetinească şi să putem ieşi mai des din casă. Sper că se va termina în curând”, a spus o femeie.
 
Serbia a fost printre primele ţări din Europa care a intrat în carantină din cauza epidemiei de coronavirus, iar pentru a se asigura că toată lumea respectă regulile, autorităţile au introdus pedeapsa cu închisoarea de până la trei ani pentru cei care nu se supun.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici