Suceava: Bărbat supraponderal plimbat între spitale câteva ore, din cauza "lipsei de comunicare"

Un bărbat din Fălticeni care are obezitate morbidă şi cântăreşte 261 de kilograme a fost plimbat între spitale şi ţinut în frig câteva ore, din cauza "unei lipse de comunicare între medicii chirurgi din Suceava şi Fălticeni", transmite corespondentul MEDIAFAX.

959 afișări
Imaginea articolului Suceava: Bărbat supraponderal plimbat între spitale câteva ore, din cauza "lipsei de comunicare"

Suceava: Bărbat supraponderal plimbat între spitale câteva ore, din cauza "lipsei de comunicare"

Bărbatul a ajuns, miercuri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, unde a fost evaluat în secţia de chirurgie, el având ulcere varicoase care necesită tratamente cu pansamente locale, iar medicul de aici a recomandat transferul pacientului la Spitalul Municipal Fălticeni, pentru a primi îngrijiri medicale.

La Spitalul din Fălticeni pacientul a ajuns la secţia de chirurgie, unde medicul a considerat că nu se impune internarea în această secţie şi l-a îndrumat spre compartimentul dermatologie unde să beneficieze de tratamentul medical necesar, dar aici pacientul nu a fost primit întrucât nu există paturi care să susţină greutatea lui. În aceste condiţii, bărbatul a aşteptat afară mai multe ore, în frig, până când a venit o ambulanţă SMURD care l-a transportat la Compartimentul de Primiri Urgenţe şi apoi a fost internat într-o secţie a spitalului.

Purtătorul de cuvânt al SJU Suceava, medicul Mihai Ardeleanu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că situaţia a fost generată de o lipsă de comunicare între medicii chirurgi din Suceava şi Fălticeni.

Conform purtătorului de cuvânt al SJU Suceava, chirurgul de aici a încercat să ia legătura cu cel din Fălticeni pentru a-l anunţa că trimite un pacient supraponderal ca să fie luate măsurile necesare, dar că acesta nu a putut fi contactat şi astfel s-a decis trimiterea pacientului la Fălticeni la secţia de chirurgie, unde urma să fie văzut de medicul de gardă.

Ardeleanu a spus că medicul de la secţia de chirurgie a considerat că pacientul nu necesită internarea în această secţie, ci în cea de dermatologie, care se află într-un pavilion în altă parte a oraşului, bărbatul fiind transportat acolo, însă secţia nu avea paturi care să îi susţină greutatea.

Potrivit lui Ardeleanu, afecţiunile pacientului necesită pansamente locale care pot fi aplicate în ambulator, la medicul de familie sau chiar la domiciliu, menţionând că există instituţii specializate care asigură îngrijiri la domiciliu prin contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.

La rândul său, managerul Spitalului Municipal Fălticeni, Vlad Alexandru Morariu, a declarat pentru MEDIAFAX că medicii din Fălticeni au fost luaţi pe nepregătite când pacientul cu 261 de kilograme a fost adus în curtea spitalului, dar în scurt timp s-a întrunit conducerea spitalului care a decis ce trebuie făcut în astfel de situaţii şi a amenajat un pat special în secţia de medicină internă.
El a spus că după ce a ajuns la Fălticeni, pacientul a fost pansat şi apoi s-au căutat soluţii pentru internarea lui.

Morariu a adăugat că, dacă SJU Suceava informa din timp că trimite un pacient cu obezitate morbidă, se luau măsurile mai repede.

"A fost o lipsă de comunicare”, a spus managerul spitalului din Fălticeni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici