Urzica din Coreea, cel mai puternic antialergic natural, este aclimatizată în premieră europeană într-un oraş din România

  • Planta-minune este în curs de omologare la staţiunea de cercetare legumicolă Buzău.
  • Perilla Frutescens este denumirea ştiinţifică a speciei care, în Europa, se găseşte doar la respectiva staţiune.
  • Cercetătorii buzoieni au aclimatizat numeroare soiuri exotice de legume, printre care dovlecelul-şarpe, un soi de castravete pentru diabetici cu origini din Mexic.
1417 afișări
Imaginea articolului Urzica din Coreea, cel mai puternic antialergic natural, este aclimatizată în premieră europeană într-un oraş din România

Urzica din Coreea, bună la sărmăluţe

Planta asiatică este folosită în ţări precum Coreea sau China ca plantă alimentară şi este utilizată şi ca plantă condimentară şi aromatică, pentru că toate organele vegetative aeriene ale acestei urzici degajă o aroma plăcută.

„În Coreea de Sud, ocupă locul doi sau trei, se cultivă pe suprafeţe imense. Acolo, nicio masă fără perilla, pentru că reprezintă un aliment de bază. Planta s-a adaptat foarte bine la noi şi nu necesită cerinţe dificile”, spune Costel Vânătoru, cercetător, pentru stiridebuzau.

Urzica din Coreea, care creşte în formă de tufă, poate fi consumată crudă sau procesată la temperaturi mari. „Nu avem corespondent în România, având o aromă distinctă. Sunt în România plante din această familie, vorbim de familia lamiacee, dar este total diferită faţă de plantele care se găsesc la noi”, afirmă buzoianul.

Este recomandată pentru proprietăţile farmaceutice şi pentru rolul în fabricarea parfumurilor sau a lumânărilor. Uleiul extras din Perilla Frutescens poate fi folosit în alimentaţie, aromatizarea lumânărilor şi în industria aeronautică.

„Poate fi consumată în preparate culinare, chiar şi pentru sărmăluţe. Degajă o aroma plăcută. Este cunoscută şi ca cea mai puternică planta antihistaminică, antialergică”, adaugă specialistul.

După procesul de aclimatizare, urzica din Coreea poate fi cultivată de oricine. „Este viu colorată, dovadă că are pigmenţi antocianici pe care lumea ştiinţifică îi apreciază ca având proprietăţi în tratarea cancerului”, o laudă Vânătoru.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici