Video VIDEO | 30 de percheziţii în opt judeţe şi Bucureşti, într-un caz în care este vizat regele Cioabă. REACŢIA lui Dorin Cioabă, după ce soţia sa a fost ridicată de poliţişti/ Trei persoane, reţinute

Aproape 30 de percheziţii au avut loc, miercuri dimineaţă, în opt judeţe şi Bucureşti, într-un caz de evaziune cu prejudiciu de peste 5 milioane de euro. De percheziţii este vizat şi regele Cioabă, transmite corespondentul MEDIAFAX. UPDATE: Trei persoane au fost reţinute. Sume de bani şi autoturisme de lux, indisponibilizate de poliţişti.

8071 afișări

Două autoturisme de lux şi aproape 250.000 de euro au confiscat poliţiştii, în urma percheziţiilor din 8 judeţe şi Bucureşti, în dosarul de evaziune fiscală cu prejudiciu de 5 milioane de euro, în care a fost vizată şi soţia regelui romilor, Dorin Cioabă, Sighişoara. Trei bărbaţi au fost reţinuţi.

Potrivit IGPR, în urma percheziţiilor efectuate miercuri dimineaţa de poliţiştii din Mehediţi şi ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române, au fost instituite măsuri asiguratorii asupra unui imobil, iar trei bărbaţi au fost reţinuţi.

„În urma percheziţiilor, până în acest moment, au fost indisponibilizate două autoturisme de lux şi au fost instituite măsuri asiguratorii asupra unui imobil. De asemenea, au fost ridicaţi 792.500 de lei, 47.935 de euro şi 800 de dolari şi au fost indisponibilizaţi 97.000 de lei în cont bancar. Până la această oră, faţă de 3 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 33 şi 37 de ani, din Strehaia, s-a dispus măsura reţinerii, pentru 24 de ore”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2009 - 2014, reprezentanţii mai multor societăţi comerciale ar fi creat un circuit infracţional evazionist bazat pe un sistem financiar-bancar fraudulos, în scopul eludării obligaţiilor fiscale.

Cei în cauză ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor comerciale controlate mai multe facturi fiscale care ar fi avut la bază operaţiuni comerciale fictive, în valoare totală de peste 18,4 milioane de euro pentru care ar fi dedus ilegal T.V.A. şi ar fi diminuat artifical impozitul pe profit.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la peste 5 milioane de euro, spun poliţiştii.

Ulterior, prin intermediul societăţilor comerciale controlate, ar fi fost supuse procesului de spălare a banilor toate aceste sume. Astfel, ar fi fost efectuate depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de rularea acestora prin conturi bancare ale societăţilor, pentru disimularea provenienţei ilicite a banilor.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

În acest dosar au fost efectuate percheziţii şi la domiciliul autointitulatului rege al romilor, Dorin Cioabă, de la Sibiu, soţia sa, Sighişoara, fiind dusă la audieri.

Percheziţiile s-au desfăşurat în judeţele Mehedinţi, Timiş, Argeş, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Dolj, Gorj şi în municipiul Bucureşti.

 

32 de persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, pentru audieri.

Dorin Cioabă: Percheziţiile au vizat o firmă cu care a lucrat soţia mea

Autointitulatul rege al romilor, Dorin Cioabă, declară că percheziţiile poliţiştilor care au loc, miercuri, în opt judeţe şi în Bucureşti, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 5 milioane de euro, vizează inclusiv o firmă cu care a lucrat soţia sa.

Sighişoara Cioabă, soţia autointitulatului rege al romilor, a ieşit, miercuri dimineaţa, din casă, însoţită de un echipaj de Poliţie.

Aceasta nu a făcut declaraţii şi a urcat într-o maşină a IPJ Mehedinţi.

Potrivit lui Dorin Cioabă, soţia sa, Sighişoara, este vizată de percheziţiile poliţiştilor de la Mehedinţi şi va fi dusă la audieri.

”E vorba de o firmă cu care a lucrat soţia mea la Strehaia, am luat nişte marfă de la ei, îi verifică pe ăia şi au venit la noi. Eu nu am treabă, numai soţia. Soţia este învinuită că a colaborat cu aceşti oameni. Eu acum mă duc în calitatea mea de avocat, jurist să o apăr pe soţia mea. Nu am niciun fel de probleme”, a spus Dorin Cioabă.

Întrebat ce au ridicat poliţiştii de la reşedinţa sa, Dorin Cioabă a spus că nu au avut ce, pentru că firma este în faliment de zece ani.

Autointitulatul rege al romilor a adăugat că soţia lui a cumpărat de la firme din Strehaia deşeuri de plumb şi plumb, iar poliţiştii consideră că aceste vânzări şi cumpărări sunt fictive.”Este vorba, în acest caz, de patru facturi în valoare de 20.000 de lei”, a afirmat Cioabă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici