Video VIDEO Manifestaţia de susţinere a DNA în Capitală: Marş din Piaţa Victoriei, la Palatul Parlamentului şi apoi la sediul DNA. Moment de reculegere la Universitate

Câteva mii de persoane au participat duminică seara în Bucureşti la o manifestaţie de susţinere a DNA. Oamenii au pornit în marş din P-ţa Victoriei către Palatul Parlamentului, s-au oprit în faţa DNA şi s-a întors în jurul orei 22.30 înapoi în faţa Guvernului. Oamenii s-au adunat iniţial în Piaţa Victoriei unde au strâns semnături pentru organizarea unui referendum de demitere a Gabrielei Firea.

6888 afișări

UPDATE 22.50 Câteva sute de manifestanţi au ajuns înapoi în P-ţa Victoriei. 

UPDATE 22.00 Marşul format din câteva mii de oameni a trecut prin faţa sediului DNA. S-a scandat "DNA, nu uita, noi suntem de partea ta".

La această oră, manifestanţii îşi continuă drumul spre Piata Victoriei, marşul urmând să se încheie în faţa Guvernului, de unde au şi plecat.

UPDATE 20.45 În Piaţa Universităţii, protestatarii au ţinut un moment de reculegere, s-au aşezat în genunchi şi au strigat apoi "Cinste lor, cinste eroilor".

UPDATE 20.30 La marşul de susţinere a Departamentului Anticorupţie s-au strâns aproximativ 3 000 de persoane, susţin surse autorizate.

UPDATE 19.30 Manifestaţii au plecat în marş spre Palatul Parlamentului. Câteva sute de persoane s-au strâns în Piaţa Victoriei de Capitală pentru a participa la un marş de suţinere a DNA. În paralel, oamenii strâng semnături pentru organizarea unui referendum de demitere a Gabrielei Firea. Sensul de mers din Piaţa Victoriei şi Romană fiind restricţionat circulaţiei autovehiculelor.

Câteva sute de persoane s-au strâns în Piaţa Victoriei de Capitală pentru a participa la un marş de suţinere a DNA. În paralel, oamenii strâng semnături pentru organizarea unui referendum de demitere a Gabrielei Firea. 

"Am venit şi în seara asta pentru că de pe 31 ianuarie mi-am propus ca în următoarele şase luni să îmi dedic timpul pentru apărarea valorilor. Una din valorile cu care am crescut eu este libertatea. Libertatea de a gândi, de a exprima, de a nu minţi şi de a spune adevărul. Eu cred că pentru asta a fost înfiinţat DNA, să se implice în problemele legislativului care ţin de coruptie. Insignele sunt o altă formă paşnică de protest care arată păstrarea valorilor. Asta înseamnă #rezist. Suntem împreună aici şi facem lucruri bune. Nu suntem împotriva nimănui, ci pentru nişte valori. Insignele sunt făcute de o asociaţie din banii donaţi de susţinători şi protestatari", spune Daniela.

"Sunt venit cu maşina din Roşiori de Vede, Teleorman. Sunt în Bucureşti din 2004, am făcut facultatea aici. Am venit aici pentru că sunt nemulţumit de modul în care ni se administrează taxele, de modul în care ne tratează guvernul şi politicienii", spune un alt protestatar, Cristian Dide.

Protestatarii strâng semnături pentru organizarea unui referendum de demitere a primarului general al Capitalei, Gabriela Firea.

"Primarul Bucureştiului ar trebui demis din mai multe motive. A interzis circul cu animale, în loc să facă nişte condiţii mai bune pentru animalele de la circ. Apoi, poliţia locală nu îşi face treaba. Ar trebui să se ocupe şi de cei care au animale şi nu strâng în urma lor pe stradă. Deszăpezirea s-a făcut mai mult pe marile bulevarde, pe străduţele mici a rămas zăpadă multă vreme. Se văd unele schimbari, e adevărat, dar la Bucureşti e mereu loc de mai bine", spune Florin Gheorghe, un semnatar al petiţiei.

"Doamna Firea, de când a venit, nu a făcut decât să dea oameni afară din instituţii şi să angajeze oamenii ei, din PSD. Nu face lucrurile transparent, vorbeşte mult şi face puţin", susţine Alexandra.

"Vrem demisia primarului pentru că am avut încredere că se va schimba ceva în Bucureşti şi nu prea vedem nimic important. Sunt clădiri cu risc seismic gata să cadă,stau neconsolidate. Străzile sunt murdare. Am crezut că vorbeşte serios în campanie, înainte de alegeri. Am rămas cu vorbele", este de părere Cosmin.

În Piaţa Victoriei s-a strigat "Demisia", "DNA să vină să vă ia", "România cere fără graţiere".

Oamenii s-au adunat în jurul orei 18.00 în Piaţa Victoriei de Capitală unde au fost împărţire insigne cu mesajul #rezist. Protestul a fost iniţiat pe Facebook, pagina evenimentului fiind numită "Susţinem DNA, vrem depolitizarea CCR". Protestatarii s-au adunat pentru a pleca în marş către Palatul Parlamentului, evenimentul fiind unul de susţinere a luptei anticorupţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici