Video VIDEO Primarul Sectorului 1, la Spitalul de Arşi. În câteva zile, primăria îşi va încheia intervenţia în procesul de renovare

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a mers vineri în vizită la secţia de Anestezie si Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului de Arşi, edilul precizând că în câteva zile primăria îşi va încheia intervenţia în procesul de renovare a unităţii medicale.

171 afișări

"Eu zic că noi, primăria, în câteva zile ieşim din spital. Mă refer la constructor. Se aştepta un aparat de tratare a aerului care vine din import. Am înţeles că este în vamă. Apoi trebuie să vină Direcţia de Sănătate Publică să îşi dea avizul. Ei în luna iulie au inchis secţia ATI. Ministerul Sănătăţii trebuie să achiziţioneze paturile şi toată aparatura pe care noi nu putem să o achiziţionăm. Noi ne-am ţinut de promisiune.(...) Când am spus că preţul lucrărilor este undeva la 250.000 euro, era cât a spus constructorul că vor costa lucrările. Aparatura o să vină separat. Eu sper să nu depăşească un milion de euro, dar oricum, pentru sănătate facem orice ca să respectăm toate normele. De utilităţi am şi spus, avem sedinţa ordinară de consiliu, am anunţat ieri managerii, am vorbit cu ei. Ne-au dat toate datele, diferenţele, pentru că ei trebuie să îşi plătească utilităţile din banii primiţi de la casa. Atunci când nu reuşesc să îşi asigure din sumele de la casa venim noi, primăria, şi alocăm sumele de care au nevoie. În şedinţa de consiliu din luna decembrie le vom aloca şi la sfârşitul anului cele patru spitale de care noi raspundem vor fi cu toate utilitatile la zi", a declarat primarul Dan Tudorache.

 

Pe 24 noiembrie, mai mulţi asistenţi medicali ai Secţiei ATI din cadrul Spitalului de Arşi declarau că utilităţile publice nu au mai fost plătite din luna martie. Inspecţia Sanitară a decis în luna iulie suspendarea activităţii Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului de Arşi şi a dispus amenzi contravenţionale în valoare de 6.000 de lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici