Video VIDEO | Ziua Pompierilor. Klaus Iohannis a înmânat drapelele de luptă pentru 11 unităţi din subordinea ISU

Preşedintele Klaus Iohannis a participat miercuri la festivităţile organizate cu ocazia Zilei Pompierilor din România, unde a înmânat drapelele de luptă pentru 11 unităţi judeţene din subordinea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

652 afișări

”Prin sacrificiul lor, cei căzuţi în încleştările armate din Dealul Spirii au contribuit decisiv la construirea României moderne. Pentru devotamentul faţă de ţară de care au dat dovadă în cele mai grele momente din istoria naţiunii noastre, pompierii militari merită întreaga noastră recunoştinţă. (...) Dumneavoastră aveţi mai mult decât o meserie, aveţi o viaţă dedicată vocaţiei de a face bine, de a ajuta şi de a vă pune în slujba celorlalţi. Sunteţi, de cele mai multe ori, ultima speranţă de salvare pentru cei aflaţi în pericol. În acelaşi timp, aveţi un rol esenţial în menţinerea siguranţei publice, în buna gestionare a situaţiilor de urgenţă, dar şi în protejarea mediului înconjurător”, a transmis preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele a mai afirmat că funcţionarea eficientă a instituţiilor statului, precum şi respectarea angajamentelor României faţă de partenerii din Uniunea Europeană şi NATO depind inclusiv de activitatea de zi cu zi a pompierilor.

La ceremonie au mai participat premierul Mihai Tudose, ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan şi ministrul Justiţiei Tudorel Toader.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici