Video VREMEA a făcut ravagii în mai multe judeţe din ţară. Alba: 50 de copaci doborâţi de vânt şi drumuri blocate/ Maramureş: Zeci de apeluri la 112/ Zeci de străzi fără curent electric, în Bistriţa/ O femeie lovită de un panou publicitar în Deva | VIDEO

Vremea a făcut ravagii în 12 judeţe din vestul, centrul şi nordul ţării unde au avut loc furtuni de o violenţă nemaiîntâlnită pentru România. Iată care este situaţia pe judeţe, după producerea intemperiilor:

2498 afișări

În judeţul Alba, vântul puternic a doborât cel puţin 50 de copaci. Mai multe maşini au fost avariate, iar autorităţile anunţă că deocamdată nu sunt victime.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, cel puţin opt acoperişuri de blocuri au fost smulse de vânt.

Rafalele au ajuns la 90 km/oră, iar autorităţile recomandă locuitorilor să se adăpostească.

Tot vântul puternic a doborât 50 de copaci, mulţi dintre ei lovind autoturisme. Mai mult, câteva artere au fost blocate de copaci.

În numai o oră, peste 50 de oameni au sunat la numărul unic 112 pentru a semnala probleme cauzate de vreme.

Maramureş: Zeci de apeluri la 112 după ce furtuna a doborât mai mulţi copaci

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş intervine în Baia Mare, acolo unde zeci de acoperişuri de blocuri au fost smulse de rafalele de vânt. Vremea rea a doborât la pământ şi copaci.

Pompierii acţionează pe raza oraşului Baia Mare, în mai multe zone, pentru înlăturarea copacilor căzuţi şi a acoperişurilor de bloc smulse de vânt.

Autorităţile anunţă că nu au fost semnalate victime.

În jur de 10 acoperişuri au fost doborâte de vânt.

 

Imagini din Baia Mare

Mai multe acoperişuri luate de vijelii şi zeci de străzi fără curent electric, în Bistriţa

Mai multe acoperişuri de bloc au fost doborâte de vijelii, pe carosabil, în urma unei vijelii puternice care a început, duminică după.amiaza, în judeţul Bistriţa. În municipiul Bistriţa, zeci de străzi au rămas fără curent electric, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit ISU Bistriţa, un acoperiş de bloc a fost luat de vijelie în Bistriţa, iar mai multe bucăţi din acoperişuri au căzut pe carosabil în municipiul Bistriţa.

Totodată, ISU anunţă că zeci de străzi sunt fără curent electric.

În Bistriţa furtuna a început duminică, în jurul orei 18.30.

Judeţul este sub cod portocaliu de vijelii.

Caraş-Severin: Copaci căzuţi pe carosabil, acoperişuri smulse şi localităţi fără curent,după vijelie

 Mai multe acoperişuri au fost smulse, iar zeci de copaci au fost rupţi de vântul puternic, duminică, în judeţul Caraş-Severin. Trei localităţi au rămas fără curent electric, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, Elena Tarla, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că în urma furtunii puternice de duminică nu au fost persoane rănite.

Pompierii intervin în mai multe localităţi din judeţ după ce mai multe acoperişuri au fost smulse, iar zeci de copaci au fost rupţi de vânt.

“În Reşiţa, pe două străzi s-a intervenit pentru degajarea de copaci şi acoperişuri smulse de vânt. De asemenea, au fost probleme privind alimentarea cu energie electric în Bocşa, Oţelu Roşu şi Băuţar”, a afirmat Elena Tarla.

Reprezentanţii ISU Caraş-Severin le recomandă cetăţenilor ca pe timpul manifestării fenomenelor periculoase, precum vânt puternic şi vijelii să se adăpostească în locuinţe sau alte spaţii care le asigură protecţia şi să deconecteze aparatura casnică

Sălaj: Stâlpi de electricitate puşi la pământ, sute de apeluri la 112

Mai mulţi copaci şi stâlpi de electricitate au fost doborâţi la pământ de furtuna puternică în Sălaj. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă intervine în mai multe zone din judeţ pentru a remedia situaţia. Deocamdată nu sunt anunţate victime.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj anunţă că au fost trimise echipe în mai multe zone pentru a interveni.

Potrivit sursei citate, mai mulţi copaci au fost doborâţi de vânt, stâlpi de electricitate au fost puşi la pământ, iar echipaje ale Electrica sunt pe teren pentru remedierea problemelor.

Probleme cu copaci căzuţi sunt în Zalău, dar şi în alte localităţi. Până la această oră nu au fost înregistrate victime.

Bihor: 10 drumuri blocate de copaci doborâţi de furtună

10 drumuri au fost blocate în judeţul Bihor de copacii doborâţi de furtuna puternică, iar în Vadul Crişului un copac a căzut pe calea ferată. 37 de localităţi din judeţ sunt afectate.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bihor, vremea rea a produs probleme în 37 de localităţi din judeţ.

”Au fost zece situaţii în care drumurile au fost blocate de copaci căzuţi pe carosabil în localităţile Corniţel, Chişcău, Băiţa, Arieşeni, Coada Lacului, zona Boga Padiş, Stâna de Vale, Valea Brătcuţei, Beiuş, Aleşd. La Vadul Crişului un copac a căzut pe calea ferată, dar a fost înlăturat. 37 de localităţi sunt afectate prin copaci căzuţi, stâlpi de electricitate căzuţi, acoperişuri afectate. În momentul de faţă au fost doborâţi 45 de copaci, inclusiv în Oradea. Zona cea mai afectată este sudul judeţului. Sunt mobilizaţi peste 40 de pompieri militari cu 12 autospeciale din cadrul a 5 subunităţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bihor, Camelia Roşca, pentru MEDIAFAX.

Judeţul Bihor este sub avertizare cod galben de ploi şi vânt până la ora 20.30.

Femeie din Deva, la spital după ce a fost lovită de panou publicitar din cauza vijeliei

O femeie de 63 de ani din Deva, a fost transportată la spital, duminică, după ce a fost lovită de un panou publicitar, doborât de vântul puternic, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara transmit că o femeie în vârstă de 63 de ani a fost transportată la spital, duminică, după ce a fost rănită în parcarea unui magazin din Deva de elemente dintr-un panou publicitar, care a fost doborât de vânt.

Femeia a fost transportată la Unitatatea de Primiri Urgenţe Deva în stare stabilă şi conştientă.

“În plus, au fost dislocate de vânt cinci acoperişuri de blocuri şi case din Deva, trei din municipiul Hunedoara. Acoperişurile altor aproximativ 60 de case din Lăpugiu au fost afectate. Mai mulţi copaci rupţi de vânt au căzut pe DN 7, în localitatea Leşnic, precum şi pe DJ 700 A, în Bretea Mureşeană. Circulaţia a fost încetinită”, comunică ISU Hunedoara. 

Cluj: O parte din acoperişul spitalului din Huedin a fost luat de vânt

Vremea a făcut ravagii şi în judeţul Cluj, acolo unde o parte din acoperişul spitalului din Huedin a fost luat de vânt, iar zeci de copaci au fost doborâţi la pământ.Judeţul Cluj este sub avertizare cod portocaliu până la ora 19.15.

”Au fost multe incidente, foarte multe apeluri primite. Probleme foarte multe au fost în zona Huedin, Mărişel, Beliş, Negreni şi Valea Drăganului. În zona Dej un acoperiş a căzut pe mai multe maşini. O parte din acoperişul spitalului din Huedin a fost luat de vânt. În Cluj-Napoca au foarte multe apeluri cu probleme la acoperişuri şi copaci căzuţi”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Ciprian Cornea.

Meteorologii au emis cod portocaliu de furtună în mai multe zone din judeţul Cluj, până la ora 19.15.

Zonele din Cluj vizate sunt: Apahida, Bonţida, Buza, Căianu, Cămăraşu, Cătina, Ceanu Mare, Chiuieşti, Cojocna, Fizeşu Gherlii, Frata, Geaca, Jucu, Mica, Mociu, Pălatca, Sânmărtin, Suatu, Ţaga, Tritenii de Jos, Unguraş, Viişoara;

Bistriţa: Două persoane, în comă după ce copacii au căzut peste ei din cauza vijeliei

Două persoane sunt în stare gravă, în comă, după ce doi copaci căzuţi în judeţul Bistriţa, i-a lovit. Mai multe drumuri din judeţ sunt blocate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentanţii ISU Bistriţa au declarat, duminică seara, că o persoanp a fost găsită în stop cardio-respirator în parcul municipal din Bistriţa, iar o altă persoană a fost găsită inconştientă în localitatea Borleasa.

Mai multi copaci au căzut în întreg judeţul blocând drumul de centură al municipiului Bistriţa, dar pe DN 17 C între Bistriţa şi Năsăud.

Judeţul Bistriţa este sub cod portocaliu de vreme rea.

Mureş: O parte din acoperişul stadionului din Luduş a fost luat de vânt

Mai mulţi copaci au fost doborâţi de vânt în judeţul Mureş, iar probleme au fost înregistrate în localităţile Tîrgu Mureş, Reghin şi Luduş. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă intervinecu zeci de echipaje.

”În localitatea Luduş din judeţul Mureş, două acoperişuri de casă au fost avariate. Vântul a suflat un acoperiş care a ajuns pe alt acoperiş vecin şi l-a avariat. Zece metri de acoperiş de la stadionul din Luduş au fost luaţi de vânt. De asemenea, patru copaci au fost doborâţi, la Târgu Mureş şi Reghin. În localitatea Petelea sunt fire electrice rupte”, a declarat, pentru MEDIAFAX, maiorul Cristian Virag, purtător de cuvânt al ISU Mureş.

Cea mai mare parte a judeţului Mureş s-a aflat, duminică după-amiaza, sub avertizare cod galben de ploi şi vânt.

 

VIDEO de la furtuna din Braşov

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici