Adunarea Generală a acţionarilor FC Rapid, suspendată în urma acţiunii în instanţă a lui Massone

Adunarea Generală Extraordinară a acţionarilor FC Rapid, programată marţi, a fost suspendată de administratorul judiciar Cristina Andronache în urma acţiunii deschise în instanţă de Angelo Massone prin care investitorul italian contestă calitatea de acţionar majoritar a lui Valerii Moraru.

96 afișări
Imaginea articolului Adunarea Generală a acţionarilor FC Rapid, suspendată în urma acţiunii în instanţă a lui Massone

Adunarea Generală a acţionarilor FC Rapid, suspendată în urma acţiunii în instanţă a lui Massone (Imagine:Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Massone a fost prezent la baza sportivă Pro Rapid unde a avut loc Adunarea Generală şi a cerut administratorului judiciar să nu admită luarea niciunei decizii până la soluţionarea acţiunii sale judecătoreşti.

Surse din cadrul grupării giuleştene au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că Angelo Massone a solicitat la Tribunalul Bucureşti anularea contractului prin care Adrian Zamfir a cesionat la 30 mai cele 80 de procente din acţiunile pe care le deţinea către suporterii Adrian Matei, Paul Ciobanu, Răzvan Căprăroiu şi Iulian Udrea. Din cele 80 de procente, cei patru suporteri cedaseră la rândul lor 75 la sută din acţiuni către Valerii Moraru la 25 iulie.

"Massone a cerut să se suspende orice Adunare Generală până la soluţionarea acţiunii prin care cere anularea contractului dintre Zamfir şi cei patru suporteri. Motivul este reprezentat de faptul că acel contract a fost semnat la 30 mai, dar înregistrat în Registrul Acţionarilor de către Zamfir la 1 sau 2 iulie. La 1 sau 2 iulie însă, Adrian Zamfir nu mai era adminstrator special al clubului şi, conform legii, nu mai avea dreptul să facă înregistrări în Registrul Acţionarilor. El îşi dăduse demisia din funcţia de administrator special la 18 mai. Aşadar, contractul de cesionare a celor 80 la sută din acţiuni nu putea fi valabil decât dacă era înregistrat de administratorul judiciar, lucru care nu s-a întâmplat", au declarat, pentru MEDIAFAX, sursele citate.

Situaţia acţionariatului SC FC Rapid SA este confuză cu atât mai mult cu cât în momentul de faţă la Registrul Comerţului acţionar majoritar al clubului figurează în continuare Adrian Zamfir.

Angelo Massone se consideră acţionar majoritar al clubului în baza unui contract de vânzare-cumpărare semnat cu Adrian Zamfir, cel care i-a fost prezentat de administratorul judiciar drept deţinătorul a peste 99 la sută din acţiunile grupării giuleştene.

Valerii Moraru, proprietar al companiilor Azuga Waters şi Perla Covasnei, a devenit, la 25 iulie, acţionar majoritar al FC Rapid, preluând 75 la sută din cele 80 de procente deţinute de suporterii Adrian Matei, Paul Ciobanu, Răzvan Căprăroiu şi Iulian Udrea. Trei dintre fani au rămas cu câte 1 la sută, iar unul dintre aceştia cu 2 la sută din acţiuni.

La 28 iulie, Moraru şi-a majorat portofoliul de acţiuni la SC FC Rapid SA, ajungând la 94,72 la sută după ce a achiziţionat şi cele 20 de procente pe care le mai deţinea Adrian Zamfir.

După ce în vara anului 2013 preluase 99,72 dintre acţiunile FC Rapid de la George Copos, Zamfir a cedat, la 30 mai, 80 la sută dintre acţiunile clubului către patru suporteri, însă tranzacţia nu fusese înregistrată la Registrul Comerţului, ci doar în Registrul Acţionarilor. Fostul acţionar majoritar mai controla aproximativ 20 la sută din acţiuni prin soţia sa, Natalia Zamfir (15 la sută), şi prin doi apropiaţi (2 şi 3 la sută).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici