Cristescu: FRF este vinovată pentru retrogradarea Rapidului. Luni vom demara acţiuni în instanţă

Acţionarul FC Rapid, Nicolae Cristescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că Federaţia Română de Fotbal (FRF) este vinovată pentru retrogradarea echipei Rapid, subliniind că luni vor fi demarate acţiuni în instanţă.

186 afișări
Imaginea articolului Cristescu: FRF este vinovată pentru retrogradarea Rapidului. Luni vom demara acţiuni în instanţă

Nicolae Cristescu (Imagine: Razvan Lupica/ Mediafax Foto)

"Mi se pare o nedreptate ieşită din comun în fotbalul românesc şi nu este singura. Nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat. Acum aflu cu stupoare că echipa care a retrogradat de două ori rămâne în locul Rapidului. Aflându-ne şi meritându-ne locul în prima ligă am făcut nişte investiţii. Am luat 14 jucători, consacraţi, pe care nu-i poţi aduce pe sume de doi lei. Ne-am făcut un proiect care ar fi dat rezultate în câteva etape. Este una dintre cele mai mari dezamăgiri din viaţa mea. Nu vom lăsa lucrurile aşa, sunt foarte mulţi sponsori care au venit alături de noi, s-au făcut contracte, dar retrogradând nu vor mai fi aproape de noi. În cursul zilei de luni vom demara acţiunile necesare. FRF şi Comitetul Executiv sunt vinovaţi", a declarat Cristescu.

Cristescu crede că "cineva acolo sus" nu iubeşte Rapidul, dar spune că echipa nu va muri niciodată. "Rapid a fost mereu cea mai pedepsită, la fel s-a întâmplat şi în cazul Bricheta, precum şi sancţiunile pe care le-am primit din cauza galeriei. Niciodată nu s-a folosit aceeaşi unitate de măsură. E clar că cineva acolo sus nu ne iubeşte. Rapid şi în C dacă joacă, noi tot rapidişti suntem. Ne-am născut rapidişti şi vom rămâne rapidişti, galeria va rămâne alături de noi. Rapid nu o să moară niciodată. Am încheiat contracte cu jucătorii şi trebuie să discutăm acum cu ei, este normal, au venit la Rapid în prima ligă, e foarte puţin probabil ca ei să-şi dorească să rămână la Rapid. Noi am venit să ajutăm Rapidul, am scăpat echipa de la faliment şi nu regret niciun moment că am preluat acest club pentru că este clubul meu de suflet. Noi am venit aici să rezistăm, dar dacă mai sunt două-trei şocuri din astea, nu ştiu. Eu am făcut în urmă cu câţiva ani un preinfarct, m-am simţit bine în ultimul timp, dar suport destul de greu şocurile astea", a spus Cristescu.

Întrebat despre banii primiţi deja de la LPF din drepturile de televizare, Nicolae Cristescu a afirmat că nu este vorba de o sumă mare: "Nu s-a dat o sumă foarte mare şi oricum această sumă trebuie să o dea înapoi altcineva, nu noi, pentru că noi de ce am plătit prime de victorie la baraj, pentru ce plătim salarii mai mari decât la Dinamo? La planul de reorganizare noi scosesem din calcul acei bani din drepturile TV şi compensam cu altceva. Deci nu e o mare problemă, pe noi ne deranjează hoţia fără margini, pentru că efectiv simţi ca te înjunghie pe la spate".

TAS a anunţat, vineri, că a obligat Federaţia Română de Fotbal să înregistreze CS Concordia Chiajna în campionatul Ligii I din România pentru sezonul 2013/2014, în locul SC FC Rapid SA. Instanţa de la Lausanne a anulat astfel decizia luată de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal în 6 iulie 2013, cu privire la meciul de baraj dintre CS Concordia Chiajna şi SC FC Rapid SA.

Conform programării meciurilor din etapa a III-a, Rapid trebuie să joace, sâmbătă, de la ora 21.00, cu Steaua, în deplasare, pe Arena Naţională. Surse din cadrul clubului Steaua au declarat pentru MEDIAFAX că până vineri se vânduseră aproximativ 10.000 de bilete la acest meci. Rapid a jucat deja două partide în acest sezon, scor 1-2, cu FC Vaslui în deplasare şi 1-1, cu Viitorul Constanţa acasă.

Luând locul Rapidului, Concordia a refuzat să joace sâmbătă cu Steaua, astfel că LPF a decis ca partida să fie amânată pentru o dată ce va fi stabilită. Probabil, FC Vaslui şi Viitorul Constanţa vor trebui să rejoace meciurile din etapa I, respectiv a II-a, cu Concordia.

Numărul de echipe din Liga I a reprezentat un subiect de dispută în această vară între FRF şi LPF. Şeful de la Casa Fotbalului, Mircea Sandu, dorea 17 echipe în Liga I, câte au rămas după acordarea licenţelor, în timp ce preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a susţinut un sistem cu 18 echipe pentru a evita o diminuare a sumei care revine anual cluburilor din vânzarea drepturilor TV.

Decizia finală a aparţinut Comitetului Executiv al FRF, care a hotărât disputarea unui meci de baraj pentru menţinerea în primul eşalon, între echipa Rapid, care nu a îndeplinit criteriul financiar din manualul de licenţiere, şi Concordia Chiajna, formaţia retrogradată sportiv cel mai bine clasată (locul 15 în sezonul precedent).

Concordia s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru revocarea hotărârii cu privire la disputarea barajului cu Rapid, contestând totodată dreptul echipei giuleştene de a juca în primul eşalon, în condiţiile în care nu are licenţă.

Ilfovenii au jucat, totuşi, meciul de baraj, pierdut cu scorul de 1-2 după prelungiri, la 13 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici