Video Cum poţi să te distrezi şi să ieşi din carantină fără burtă? Pasionaţii de sport nu pun pauză antrenamentelor

  • Antrenamentele la domiciliu au o dublă utilitate: te ţin în formă şi te ajută să nu te plictiseşti
  • Instructorii de fitness şi elevii lor se antrenează împreună, prin intermediul mijloacelor de comunicare online
  • Oamenii simt lipsa exerciţiilor şi a ieşirilor în aer liber
735 afișări

Autoizolarea la domiciliu vine cu pericolele ei. Stăm în casă pentru a nu ne întâlni cu virusul, dar ne pândesc alte boli, cauzate de lipsa de activitate fizică. În Bucureşti, tinerii pasionaţi de sport şi-au mutat sala de forţă în dormitor sau în living. Instructorii de fitness postează antrenamente pe internet şi conduc sesiuni de workout live pe Instagram, Zoom sau Houseparty. Pentru că exerciţiile sunt mai amuzante în grupuri mai mari de trei persoane, prietenii se distrează făcând sport împreună, de la distanţă.

Bogdan Pleşa şi Mircea Vlad (The Guys), antrenori personali, conduc sesiuni de pregătire live pe Instagram şi postează variante de antrenament pe paginile lor de socializare. "Avem luni, miercuri şi vineri, de la 12 în fiecare zi, antrenamente live, plus 4 antrenamente postate... Sunt acolo la lucruri postate, că la un moment dat te întrebi "băi, ce să mai fac azi?". Uite, intri acolo la noi, pe Instagram, şi te descurci."

"Nu e bine la izolare, pentru că nu mai pot să fac sport aşa cum făceam. Ieşeam cu bicicleta, mă duceam să-mi beau cafeaua în centru, ieşeam în parc să joc baschet, jucam baschet şi la sală, cu mai mulţi oameni, în grupuri de peste 3. Acum fac acasă câteva antrenamente cu instructorul, online, şi în rest trebuie să mă mulţumesc cu plimbările pe stradă, pentru că doamna Firea s-a gândit, nu-i aşa, să ne închidă parcurile!" spune Liviu Bosoancă, avocat.

Instructorul de fitness Alexandru Grigore le transmite pasionaţilor de sport următoarele recomandări: "Este foarte important să aveţi o rutină, să faceţi un program şi să vă ţineţi de el. Încercaţi să vă antrenaţi jumătate de oră - 45 de minute în fiecare zi, să mâncaţi sănătos, să aveţi o dietă cât mai variată şi cât mai bogată şi să vă păstraţi optimismul!"

" Perioada în care staţi în casă probabil vă determină să mâncaţi mai mult şi atunci sportul vă va ajuta să nu vă modificaţi greutatea" este şi recomandarea lui Robert Neagu, antreprenor şi instructor de sport pentru copii. Robert îşi mobilizează în fiecare seară prietenii pentru un scurt antrenament online, prilej de socializare atât pentru părinţi, cât şi pentru copii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici