Video Daniel Prodan a primit, postmortem, Emblema de Onoare a Armatei României, cu însemn de pace - VIDEO

Mihnea Moţoc, ministrul Apărării Naţionale, a anunţat vineri, prin intermediul paginii oficiale de Facebook, că i-a conferit, postmortem, Emblema de Onoare a Armatei României, cu însemn de pace, lui Daniel Prodan, decedat la 44 de ani.

1498 afișări

Acestă distincţie a fost oferită de către ministrul Apărării Naţionale "în semn de îndreptăţită apreciere pentru rezultatele remarcabile obţinute în cariera sa sportivă". Daniel Prodan a decedat miercuri, 16 noiembrie, la 44 de ani, după ce a suferit un infarct. Tragedia a avut loc în casa fostului fotbalist al Stelei şi al echipei naţionale a României, sub privirile soţiei.

"În semn de îndreptăţită apreciere pentru rezultatele remarcabile obţinute în cariera sa sportivă în cadrul clubului militar, dar şi pentru a onora performanţele de exceptie înregistrate ca titular al reprezentativei României la campionatele mondial şi european de fotbal, pentru întreg prestigiul adus Armatei române, am conferit astăzi, postmortem, lui Daniel Prodan, Emblema de Onoare a Armatei României, cu însemn de pace. Îmi exprim speranţa că vestea va aduce şi alinare familiei îndoliate", a scris Mihnea Moţoc pe Facebook.

Daniel Prodan s-a născut la data de 23 martie 1972, la Satu Mare şi a evoluat pentru echipa naţională de fotbal a României la Campionatul Mondial de Fotbal din 1994 şi la Campionatul European de Fotbal din 1996. De asemenea, el este fratele mai mare al jucătorului Ciprian Prodan de la FC Olimpia Satu Mare. În carieră, Daniel Prodan a jucat la Olimpia Satu Mare, Steaua Bucureşti (cu care a cucerit cinci titluri de campion, două Cupe ale României , două Supercupe ale României şi a evoluat în LIga Campionilor), Atletico Madrid, Glasgow Rangers, Rocar, FC Naţional şi Messina.

În martie 2008 a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a, pentru rezultatele obţinute la turneele finale din perioada 1990-2000 şi pentru întreaga activitate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici