Dinamo şi Rapid, eliminate din Cupa României

Echipele de fotbal Dinamo Bucureşti şi Rapid Bucureşti au fost eliminate, miercuri, în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal, de Dacia Mioveni, respectiv Unirea Urziceni.

1 afișare
Imaginea articolului Dinamo şi Rapid, eliminate din Cupa României

Dinamo şi Rapid, eliminate din Cupa României

Pentru prima oară din sezonul 1993/1994 semifinalele Cupei României se vor disputa doar între echipe din provincie, după ce nicio formaţie din Bucureşti nu a reuşit accederea în această fază a competiţiei în acest sezon.

Echipa Dinamo Bucureşti, campioana en-titre, a pierdut cu scorul de 0-1 (0-0) meciul susţinut, la Urziceni, în compania formaţiei Dacia Mioveni, în urma acestui rezultat dinamoviştii fiind eliminaţi în sferturile de finală ale Cupei României.

Unicul gol al meciului a fost marcat de Robert Neagoe, în minutul 55, din penalti.

În minutul 5, Andrei Mărgăritescu (Dinamo) a fost faultat, însă apoi s-a ridicat şi l-a lovit pe Mădălin Murgan, fiind eliminat de arbitrul Tiberiu Lajos.

Ionel Dănciulescu a ratat un penalti pentru Dinamo în minutul 20, acordat după un henţ al lui Miclăuş.

În minutul 55, Octavian Chihaia a fost ţinut în careu de Cosmin Moţi, iar arbitrul Tiberiu Lajos a acordat penalti pentru Dacia Mioveni. Lovitura de la 11 metri a fost transformată de Robert Neagoe.

Dinamo a beneficiat de o lovitură liberă indirectă, în minutul 68, de la circa 13 metri, însă mingea şutată de Florin Bratu s-a lovit de zidul jucătorilor de la Dacia Mioveni.

Administratorul delegat Cornel Dinu a declarat că Dinamo s-a "autoeliminat" din Cupa României.

"Ne-am autoeliminat. Sper să existe înţelegere, pentru că situaţia din ultimul timp de la Dinamo nu se poate rezolva în câteva săptămâni. Sunt lucruri mai profunde care ţin de parcurs şi de educaţie, de profesionalismul unor jucători şi de aceea ne-am pus singuri otravă în joc şi ne-am autoeliminat. Practic, o eliminare şi o ratare de penalti au scris o istorie care nu ne trebuia", a spus Dinu, care este şi director tehnic al echipei Dinamo.

Cornel Dinu a comentat şi gestul lui Andrei Mărgăritescu. "E vorba de un jucător cu experienţă şi, având în vedere că se jucau doar 90 de minute, conducerea tehnică a atenţionat să eliminăm erorile de genul acelora din meciul cu Ceahlăul. Din păcate s-a întâmplat în minutul 3 şi e foarte greu să redresezi ceva în condiţiile unui teren impracticabil, care pentru Dinamo nu este avantajos, fiind o echipă tehnică. Dar noi trebuia să câştigăm în orice condiţii, pentru că ambele echipe au jucat pe acelaşi teren", a precizat Dinu, care a adăugat că obiectivul echipei Dinamo rămâne acum clasarea pe un loc care să-i asigure prezenţa în cupele europene.

După încheierea meciului, Dănciulescu a stat singur pe bancă timp de zece minute, după ce colegii săi părăsiseră terenul de joc. Niciun jucător de la Dinamo nu a dorit să discute cu reprezentanţii mass-media la plecarea de la stadion.

Formaţia Rapid Bucureşti, deţinătoarea trofeului, a fost eliminată în sferturile de finală ale Cupei României, după ce a pierdut, cu scorul de 0-1 (0-0), meciul disputat la Constanţa, în compania echipei Unirea Urziceni.

Unicul gol al meciului a fost marcat de Bogdan Mara, în minutul 67.

În minutul 11, atacantul Unirii Urziceni, Cristian Dănălache a scăpat singur spre poarta Rapidului, a încercat să-l dribleze pe portarul Dănuţ Coman, ieşit în întâmpinare, şi a căzut în careu, iar arbitrul Cristian Balaj i-a acordat cartonaş galben pentru simulare.

Unirea Urziceni a beneficiat de un penalti în minutul 34, după ce fundaşul rapidist Philippe Leonard a comis un henţ în careu. Lovitura de la 11 metri a fost executată de George Galamaz, însă şutul său plasat, în stânga lui Coman, a fost deviat în bară de portarul rapidist.

Bogdan Mara a marcat pentru Unirea Urziceni în minutul 67. El a primit o minge în careu şi a marcat cu capul, de la 10 metri, de lângă Perjă, în dreapta lui Coman.

Meciul a fost arbitrat de o brigadă condusă la centru de Cristian Balaj, ajutat la cele două linii de Nicolae Marodin şi Bela Szoke şi de rezerva Andrei Ioniţă. Observatori au fost delegaţi Florin Gâtejanu pentru joc şi Marcel Lică pentru arbitri.

La meci au asistat 2.500 de spectatori, între care o galerie a Rapidului formată din aproximativ 800 de persoane.

În acest meci, echipa Rapid a avut trei căpitani: Vasile Maftei, care a ieşit de pe teren accidentat, Daniel Pancu şi Marius Constantin. După ieşirea lui Pancu, banderola i-a fost înmânată de Emil Dică lui Constantin, care în primă fază a refuzat să o poarte, cedând, însă, la insistenţele coechipierului său.

În minutul 64, directorul tehnic al echipei Rapid, Nicolae Manea, a fost trimis în tribună de arbitrul Balaj, pentru proteste repetate.

Copos a admis că Unirea Urziceni a jucat "mult mai bine" decât Rapid în partida de la Constanţa.

"De 15-16 ani nu am văzut un Rapid mai slab ca astăzi şi îmi pare foarte rău pentru suporteri, pentru cei care iubesc această echipă. Este ruşinos pentru Rapid, îi înţeleg pe suporteri, sunt mai supărat decât ei, dar trebuie să fim alături de antrenori şi de echipă pentru a repara şi a termina acest campionat", a spus Copos.

Oficialul rapidist a precizat că nu are soluţii pentru problemele de la echipă. "Avem probleme mari la echipă, dar nu am soluţii. Am încredere în Mircea Rednic, el a făcut ca în tur să fim pe locul doi, dar s-a întâmplat ceva în iarnă. Eu dau salarii de 100.000-200.000 de euro pe an, poate cele mai mari din România, eu le creez condiţii, ce pot să fac? Se pare că cei din provincie se organizează mai bine, sunt mai serioşi. Am văzut că nimeni nu voia să ia banderola de căpitan, înseamnă că se întâmplă ceva. Toţi suntem vinovaţi", a declarat George Copos.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici