În 1933: Baschetul devenea sport olimpic, cu trei înainte de Jocurile Olimpice găzduite de Germania nazistă

  • Baschetul a fost inventat în 1891 de canadianul James Naismith, într-o şcoală din Massachusetts
  • SUA a învins Canada în finala din 1936 cu scorul de 19-8
  • 1992 a fost primul an în care jucătorii NBA au făcut parte din lotul olimpic al SUA
409 afișări
Imaginea articolului În 1933: Baschetul devenea sport olimpic, cu trei înainte de Jocurile Olimpice găzduite de Germania nazistă

1933: Baschetul devine sport olimpic

Cine ar fi crezut că sportul inventat de un antrenor canadian, care voia să îşi antreneze studenţii şi iarna în sală, va intra într-o zi în istorie. În urmă cu aproape 90 de ani, baschetul a devenit oficial sport olimpic. 

Decizia a venit în 1933, cu trei înainte de Jocurile Olimpice găzduite de Germania nazistă. În 1936, proba de baschet a fost câştigată de Statele Unite, primul titlu din multe altele care au urmat.

Barcelona 1992 a fost cu adevărat momentul în care baschetul s-a transformat cu adevărat într-un fenomen mondial. Echipa de vis a Statelor Unite, cu legende ca Jordan, Magic Johnson, Bird şi Pippen, a arătat lumii ce înseamnă magia NBA. A fost atât de bună, încât cele mai tari meciuri ieşeau între ei, la antrenamente.

MICHAEL JORDAN: Modul în care am concurat şi dorinţa noastră, sudoarea, vorbele grele şi toate lucrurile frumoase din jocul de baschet au ieşit în evidenţă în acel meci. Dacă îi aduni pe toţi cei din Hall of Fame, şi fiecare meci în care au jucat, şi îţi imaginezi cum s-ar fi jucat un meci ca acesta, aşa s-ar fi jucat.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici