Nico Rosberg este noul campion mondial al Formulei 1: Trăiesc un sentiment incredibil. Această ultimă cursă a fost oribil de intensă

Pilotul german Nico Rosberg (Mercedes) a devenit duminică noul campion mondial al Formulei 1, după ce s-a clasat pe locul doi în Marele Premiu de la Abu Dhabi, ultima cursă a anului.

2667 afișări
Imaginea articolului Nico Rosberg este noul campion mondial al Formulei 1: Trăiesc un sentiment incredibil. Această ultimă cursă a fost oribil de intensă

Nico Rosberg este noul campion mondial al Formulei 1: Trăiesc un sentiment incredibil. Această ultimă cursă a fost oribil de intensă (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Nico Rosberg: Trăiesc un sentiment incredibil. Această ultimă cursă a fost oribil de intensă

Pilotul german Nico Rosberg (Mercedes), noul campion mondial al Formulei 1, a declarat duminică, după ce s-a clasat pe locul doi în Marele Premiu de la Abu Dhabi, faptul că a simţit o presiune foarte mare în ultima cursă a sezonului, decisivă pentru stabilirea câştigătorului titlului.

Nico Rosberg a devenit noul campion mondial al Formulei 1, după ce s-a clasat pe locul doi în Marele Premiu de la Abu Dhabi, ultima cursă a anului. Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a câştigat cursa din Emiratele Arabe Unite şi a terminat sezonul pe poziţia a doua în ierarhia piloţilor.

"Cu siguranţă că nu a fost una dintre cele mai plăcute curse ale carierei. Dar mă bucur că s-a încheiat şi că sunt campion mondial. Sunt extrem de fericit, a fost un sezon dur. Mi-am îndeplinit un vis din copilărie! Totodată, sunt mândru că am realizat aceeaşi ispravă precum tatăl meu în Formula 1, îl aştept alături de mine în jumătate de oră. Aş vrea să-l felicit pe Lewis, a avut un sezon foarte bun şi este un competitor excelent, greu de bătut", a spus Rosberg după cursa de la Abu Dhabi, pentru BBC.

Nico Rosberg a vorbit şi despre ultimele tururi ale cursei din Emiratele Arabe Unite, în care Sebastian Vettel şi Max Verstappen l-au presat pe german pentru un loc pe podium. Rosberg avea nevoie de o clasare între primii trei piloţi pentru a câştiga trofeul F1.

"Trăiesc un sentiment incredibil. Această ultimă cursă a fost oribil de intensă. La un moment dat, devenise critic să-mi menţin poziţia a doua. Trebuie să-i rezist lui Max (Verstappen), unul dintre cei mai buni. Lewis (Hamilton) încerca să mă împingă aproape de ceilalţi şi a făcut totul foarte, foarte bine...reuşise să mă blocheze. Vettel venea foarte puternic din urmă, cu fiecare tur, a fost foarte greu pentru mine. Este imposibil să explic intensitatea acelor momente, totul era pe muchie de cuţit. Vorbim despre lupta pentru titlul mondial, alături de piloţi precum Lewis, Max sau Sebastian", a declarat Rosberg, citat de BBC.

Cu nouă victorii de circuit în acest an, Nico Rosberg (31 de ani) devine campion mondial pentru prima dată în carieră. Germanul a terminat pe locul doi sezoanele 2014 şi 2015.

De cealaltă parte, Lewis Hamilton rămâne cu cele trei trofee mondiale (2008, 2014, 2015), deşi a câştigat cele mai multe curse în acest sezon.

"Am făcut tot ce am putut în ultimele patru curse, nu pot să cer mai multe de la mine. Nu ştiu de ce nu am fost lăsaţi să concurăm liber în această ultimă cursă...am primit foarte multe indicaţii, dar eu am vrut să respect tactica mea. Mi-au spus prin radio să măresc ritmul pentru a nu pierde avantajul, dar eu pierdeam titlul mondial în acele momente, aşa că nu eram atât de deranjat de faptul că pot pierde cursa.

Mă voi distra în această seară alături de echipă, campioana mondială. Asta e, nu poţi să le câştigi pe toate. Am avut multe probleme în acest sezon, de aceea am ajuns în poziţia de a fi mereu în urmă, dar sunt mulţumit de evoluţia mea", a spus Hamilton pentru BBC.

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a câştigat cursa din Emiratele Arabe Unite şi a terminat sezonul pe poziţia a doua în ierarhia piloţilor. Nico Rosberg avea nevoie de o clasare între primii trei piloţi pentru a câştiga trofeul F1.

La Abu Dhabi, Hamilton a fost mai rapid cu 0.439 secunde decât Rosberg. Sebastian Vettel (Ferrari) a încheiat cursa pe locul trei, la 0.843 secunde în spatele câştigătorului. Piloţii Red Bull, Max Verstappen şi Daniel Ricciardo, s-au clasat doar pe patru, respectiv cinci. Kimi Raikkonen (Ferrari) a terminat pe locul şase şi a fost urmat de către piloţii Force India, Nico Hulkenberg şi Sergio Perez.

Cu nouă victorii de circuit în acest an, Nico Rosberg (31 de ani) devine campion mondial pentru prima dată în carieră. Germanul a terminat pe locul doi sezoanele 2014 şi 2015.

Iată clasamentul final al piloţilor în sezonul 2016:

1. Nico Rosberg - 385 de puncte; 2. Lewis Hamilton - 380; 3. Daniel Ricciardo - 256; 4. Sebastian Vettel - 212; 5. Max Verstappen - 204; 6. Kimi Raikkonen - 186; 7. Sergio Perez - 101; 8. Valtteri Bottas - 85; 9. Nico Hulkenberg - 72; 10. Fernando Alonso - 54; 11. Felipe Massa - 53; 12. Carlos Sainz Jr - 46; 13. Romain Grosjean - 29; 14. Daniil Kvyat - 25; 15. Jenson Button - 21; 16. Kevin Magnussen - 7; 17. Felipe Nasr - 2; 18. Jolyon Palmer - 1; 19. Pascal Wehrlein - 1; 20. Stoffel Vandoorne - 1.

Titlul la constructori a fost câştigat de Mercedes, cu 765 de puncte. S-au clasat apoi în ordine Red Bull (468), Ferrari (398), Force India (173), Williams (138), McLaren (76), Toro Rosso (63), Haas F1 (29), Renault (8), Sauber (2), Manor (1).

Iată rezultatele complete înregistrate în Marele Premiu de Formula 1 de la Abu Dhabi:

1. Hamilton L. Mercedes 1h:38m:04s.013
2. Rosberg N. Mercedes +0.439 sec
3. Vettel S. Ferrari +0.843
4. Verstappen M. Red Bull +1.685
5. Ricciardo D. Red Bull +5.315
6. Raikkonen K. Ferrari +18.816
7. Hulkenberg N. Force India +50.114
8. Perez S. Force India +58.776
9. Massa F. Williams +59.436
10. Alonso F. McLaren +59.896
11. Grosjean R. Haas +1:16.777
12. Gutierrez E. Haas +1:35.113
13. Palmer J. Renault Sport +1 tur
14. Wehrlein P. Manor Racing +1 tur
15. Nasr L. F. Sauber +1 tur
16. Ocon E. Manor Racing +1 tur
17. Ericsson M. Sauber +1 tur
Sainz C. Jr. Toro Rosso abandon
Kvyat D. Toro Rosso abandon
Button J. McLaren abandon
Bottas V. Williams abandon
Magnussen K. Renault Sport abandon

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici