Radamel Falcao, golgheterul Ligii Europa: Acest trofeu este pentru familia mea şi pentru toţi fanii lui Atletico

Atacantul formaţiei Atletico Madrid, Radamel Falcao García Zarate, cu 12 goluri, din care două înscrise în finala de pe Arena Naţională, a devenit golgheterul Ligii Europa pentru al doilea an consecutiv, după ce sezonul trecut a marcat de 17 ori pentru FC Porto în această competiţie.

707 afișări
Imaginea articolului Radamel Falcao, golgheterul Ligii Europa: Acest trofeu este pentru familia mea şi pentru toţi fanii lui Atletico

Radamel Falcao (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Falcao: Acest trofeu este pentru familia mea şi pentru toţi fanii lui Atletico

"Am venit la Atletico pentru a câştiga şi îi muţumesc lui Dumnezeu pentru această oportuninate, din această seară, de care puţini jucători se pot bucura. Aş vrea să le mulţumesc colegilor mei şi stafului de la acest club, precum şi soţiei mele şi familiei din Columbia, acest trofeu este pentru ei şi pentru toţi fanii echipei Atletico", a spus Falcao.

Falcao, născut la 10 februarie 1986, poreclit "Tigrul", a intrat în istorie devenind şi primul jucător care câştigă Liga Europa cu două echipe diferite, după ce sezonul trecut s-a impus în această competiţie cu FC Porto.

În clasamentul all-time al marcatorilor din Liga Europa, fosta Cupă UEFA, Falcao este al doilea, la egalitate cu Dieter Muller. Golgheterul all-time este suedezul Henrik Larsson (40 goluri).

Formaţia spaniolă Atletico Madrid a câştigat Liga Europa pentru a doua oară în istorie, după ce a învins, cu scorul de 3-0 (2-0), o altă echipă din Spania, Athletic Bilbao, miercuri, pe Arena Naţională din Bucureşti.

Golurile au fost marcate de Falcao '7, '34 şi Diego '85.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici