Video REPORTAJ: Mii de suporteri din toată ţara au urmărit meciul naţionalei de la Euro 2016 pe stadioane şi terase - GALERIE FOTO & VIDEO

Mii de suporteri români au susţinut echipa naţională de fotbal în partida cu echipa Franţei, de la Campionatul European de Fotbal, mulţi dintre fani urmărind meciul pe ecrane special amenajate pentru acest eveniment pe stadioane sau în restaurante şi baruri.

2955 afișări

Peste 3.000 de suporteri români şi francezi au urmărit vineri seara pe un ecran de mari dimensiuni amplasat pe stadionul Cluj Arena din Cluj-Napoca meciul de deschidere al Euro 2016, Franţa – România, aceştia scandând ”Egalite, fraternite”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Suporterii s-au adunat, vineri seara, începând cu ora 19 pe stadionul Cluj Arena din Cluj-Napoca pentru a viziona pe un ecran de mari dimensiuni meciul de deschidere al Campionatului European de Fotbal dintre echipele României şi Franţei. Aceştia au avut asupra lor steaguri ale celor două ţări, dar şi fulare şi tricouri în culorile naţionale.

Mai mulţi studenţi francezi care învaţă la universităţi din Cluj-Napoca au venit pe stadion pentru a-şi susţine echipa naţională, ei sperând că Franţa va câştiga cu scorul de 3 la 1 sau 3 – 0.

”Suntem aici pentru a încuraja echipa Franţei. Chiar dacă suntem la Cluj-Napoca, cu inima suntem alături de echipa noastră la Paris. Sperăm să câştigăm Euro 2016”, a spus la începutul meciului Pascal, un student francez la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) ”Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca.

Francezii au scandat pe tot parcursul meciului ”Allez les bleus” şi au cântat imnul naţional ”La Marseillaise”, iar suporterii români au scandat la scorul de 1 la 1 ”Egalite, fraternite”, dar şi ”Dă-le gol, haide România dă-le gol”.

După ce echipa Franţei a marcat al doilea gol, mai mulţi suporteri români nemulţumiţi au aruncat din tribună cu PET-uri şi doze de bere.

Intrarea pe stadionul Cluj Arena a fost gratuită, iar clujenii au posibilitatea să vizioneze pe ecranul de mari dimensiuni toate meciurile de la Euro 2016. Meciul Franţa – România s-a încheiat cu scorul de 2 -1.

Şi la Suceava, sute de suporteri au susţinut echipa naţională de fotbal a României în meciul de deschidere al Euro 2016 disputat cu echipa gazdă, Franţa, de pe terase sau din baruri.

Proprietarii de terase din municipiul Suceava au pregătit spaţiile pentru ca suporterii să urmărească în condiţii foarte bune meciul de fotbal, iar locurile au fost rezervate aproape în totalitate.

Din cauza ploii şi a frigului, pe terase au rămas însă puţini dintre microbişti, iar ceilalţi s-au retras în interiorul localurilor pentru a urmări partida de fotbal.

Mulţi dintre suporteri au venit îmbrăcaţi în echipamentul echipei naţionale de fotbal şi au scandat îndemnuri mobilizatoare, ca şi cum ar fi fost pe stadion.

Atmosfera a fost incendiară, iar suporterii au trăit meciul şi au comentat toate fazele, criticând neacordarea faultului la primul gol primit de naţională. Ei au fost încrezători până spre finalul meciului, când echipa României a primit al doilea gol.

Unul dintre cei care au urmărit meciul pe o terasă a tras conluzia:”Bine că nu ne-am făcut de râs”.

Aproape o mie de oameni s-au aflat, vineri seară, şi în Piaţa Ovidiu din Constanţa pentru a urmări echipa naţională de fotbal a României în meciul de deschidere al Campionatului European din Franţa.

Atmosfera a fost una de sărbătoare, toţi cei prezenţi încurajând echipa în meciul disputat împotriva Franţei.

Deşi au sperat până în ultimul minut al întâlnirii într-un rezultat bun, până la urma suporterii s-au consolat cu faptul că echipa a jucat curajos şi doar ghinionul a făcut să piardă meciul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici