Se ştiu cele opt echipe din Liga Campionilor care continuă în Europa League

Calificată în 16-imile de finală ale Europa League după doar patru meciuri din faza grupelor, FCSB se pregăteşte de meciul cu Lugano, care va decide dacă va termina grupa pe primul sau pe al doilea loc, dar, între timp, a aflat şi ce echipe din Liga Campionilor îi pot ieşi în cale.

288 afișări
Imaginea articolului Se ştiu cele opt echipe din Liga Campionilor care continuă în Europa League

Se ştiu cele opt echipe din Liga Campionilor care continuă în Europa League

Regula pentru tragerea la sorţi a 16-imilor spune că echipele calificare vor fi împărţite în două urne, una a favoritelor şi una a outsiderelor, iar aceeaşi soartă o au şi echipele care au terminat pe locul al treilea în Liga Campionilor. Cum miercuri faza grupelor celei mai importante competiţii intercluburi a ajuns la final, s-au aflat şi cele opt echipe care vor continua în primăvara Europa League. Astfel, ŢSKA Moscova, Atletico Madrid, Leipzig şi Sporting Lisabona vor merge în urna favoritelor şi îi vor ieşi în cale FCSB-ului doar dacă echipa lui Nicolae Dică termină grupa pe locul al doilea. Urna nefavoritelor cuprinde, însă, nume la fel de periculoase: Spartak Moscova, Napoli, Celtic şi Dortmund se numără printre potenţialii adversari ai echipei lui Dică, în cazul în care vicecampioana termină grupa pe primul loc.

Înaintea ultimei etape, Slavia Praga, Partizan Belgrad, Ludogorets, AEK Atena, Lyon, Lokomotiv Moscova, Steaua Roşie Belgrad, Marseille, Bilbao, Nice şi Real Sociedad sunt echipele de pe locul al doilea din grupele Europa League, dar componenta urnei din caer se va extrage adversara FCSB-ului s-ar putea schimba în funcţie de rezultatele din această seară.

În cazul în care iese di ngrupă de pe locul al doilea, misiunea FCSB-ului devine mult mai complicată. Pe lângă cele patru echipe venite din Liga Campionilor, vicecampioana poate da în optimi peste echipe ca AC Milan, Villarreal, Arsenal, Lazio, Zenit sau Villarreal.

Tragerea la sorţi a 16-imilor Europa League va avea loc luni, 11 decembrie, la Nyon (Elveţia).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici