Video Sport şi dietă în vremea pandemiei. Beatrice Olaru: "Ai nevoie doar de-un prosop şi-un scaun". Cum trebuie să arate o masă | VIDEO

  • România se află de luni în stare de urgenţă din cauza răspândirii coronavirusului. Pentru protecţia lor, oamenii sunt îndemnaţi să aibă cât mai puţin contact timp de câteva săptămâni
  • Milioane de oameni la nivel mondial au ales să se izoleze pentru a se proteja de COVID-19
  • Beatrice Olaru, cunoscută antrenoare şi nutriţionist, a explicat pentru Mediafax cum trebuie să arate un antrenament acasă, dar şi cum trebuie să mănânce un om care are mai puţină activitate fizică
2200 afișări
Beatrice Olaru, antrenor de fitness şi nutriţionist cu experienţă, a explicat pentru Mediafax ce efecte are izolarea, fie că este impusă sau voluntar-preventivă, asupra corpului. Ea a simulat situaţia în care oamenii ar fi nevoiţi să rămână în carantină pentru o perioadă mai lungă de timp şi a exemplificat şi modul în care se pot antrena pentru a-şi menţine forma fizică.
 
Cunoscuta antrenoare, câştigătoare a unui show TV în care şi-a folosit din plin aptitudinile atletice, spune că lipsa de activitate fizică trebuie combătută inclusiv prin reducerea porţiei zilnice de mâncare. "Cam 20% ar trebui să tăiem din porţia obişnuită pentru a compensa lipsa de mişcare", spune ea.
 
Beatrice Olaru spune ca şi cei care în mod normal nu obişnuiau să facă sport pot lua proporţii pe perioada carantinei. "Chiar dacă nici înainte nu făceam sport, măcar urcam pe scări, coboram, mergeam către job. Toate acestea consumau calorii", explică ea.
 
Pe lângă atenţia uşor sporită la mâncare, este nevoie şi de puţin sport. O coadă de mătură, un prosop şi un scaun pot fi accesorii pentru un antrenament acasă. Simplu, eficient şi fără investiţii în aparatură complicată.
 
"O coadă de mătură, un prosop, scaun sau canapea. Vreau să vedeţi cum puteţi face mişcare acasă folosindu-vă doar de ce aveţi la îndemână. Un alt obiect din casă pe care îl putem folosi este scaunul", mai spune Betty Olaru.
 
BEATRICE OLARU: "Porţia de mâncare trebuie redusă cu 20%. Calitatea este foarte importantă"
 
"Un alt lucru extrem de important la care trebuie sa fim atenti in aceasta perioada este alimentatia. Stam foarte mult acasa, exista tentatia drumului catre frigider, rontaim mult. Este foarte important sa controlam acest lucru, pentru ca nu mai avem o activitate intensa. Chiar daca nici inainte nu faceam poate sport, macar urcam pe strazi, mergeam catre job, coboram si urcam scari. Nu mai avem acelasi consum energetic pe care il aveam inainte si trebuie sa avem grija la ceea ce mancam. O idee buna este sa micsoram cantitatea de mancare. Portia ar trebui sa fie cam cu 20% mai mica, asta ca sa tinem sub control kilogramele, procentul de grasime si asa mai departe. Dincolo de toata treaba aceasta, calitatea alimentelor este foarte importanta. Carbohidratii sunt cea mai la indemana varianta pentru a ne face provizii, dar trebuie sa avem grija. Este important sa mancam proteine in aceasta perioada, macar un gram pe kilocorp, si sa evitam fainoase, paste...
 
Aveti grija la cantitatea de mancare, incercati sa pastrati un echilibru intre aportul caloric si consumul energetic. Este despre calitatea si cantitatea mancarii", a afirmat Beatrice Olaru într-un interviu acordat Mediafax.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici