- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (04.11.2024, 10:30)
- Iris Dutescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Creierele cu IQ ridicat rezolvă mai greu problemele dificile, arată un studiu
- Creierele cu IQ ridicat au o conectivitate funcţională mai mare, dar acest lucru are un efect neaşteptat în lumea reală, arată un nou studiu.
- Oamenii inteligenţi au nevoie de mai mult timp pentru a rezolva probleme dificile decât cei cu un IQ mai scăzut, potrivit PsyBlog.
Urmărește
2065 afișări
Creierele cu IQ ridicat rezolvă mai greu problemele dificile, arată un studiu
Motivul pare să fie acela că persoanele cu un IQ mai ridicat evită să tragă concluzii pripite, ceea ce înseamnă că au mai multe şanse să ajungă la răspunsul corect.
Cu toate acestea, în cazul problemelor mai simple, persoanele cu un IQ ridicat răspund într-adevăr mai repede.
Concluziile provin dintr-un studiu realizat pe 650 de persoane care au avut de rezolvat o serie de probleme logice, care deveneau din ce în ce mai dificile.
Pe baza unei combinaţii de scanări ale creierului şi simulări ale activităţii cerebrale, cercetătorii au constatat că creierul persoanelor mai inteligente avea nevoie de mai mult timp pentru a rezolva problemele dificile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ești de acord ca Iohannis să rămână în funcție, deși mandatul lui expiră pe 21 decembrie? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Netanyahu respinge acuzaţiile de corupţie: Pur şi simplu ridicole
-
Sondaj: Pe ce model şi-ar dori ucrainenii ca ţara să adere la NATO
-
Austria sprijină sirienii care vor să se întoarcă în ţara lor după căderea regimului Assad
Creierele cu IQ ridicat au o conectivitate funcţională mai mare şi o sincronizare mai ridicată. Aceste proprietăţi permit creierului mai inteligent să „reziste” în timp ce sunt procesate informaţii complexe.
Autorul principal al studiului, Michael Schirner, a declarat: „Sincronizarea, adică formarea de reţele funcţionale în creier, modifică proprietăţile memoriei de lucru şi, astfel, capacitatea de a îndura perioade prelungite fără o decizie”.
„În cazul sarcinilor mai dificile, trebuie să stocaţi progresele anterioare în memoria de lucru în timp ce exploraţi alte căi de soluţionare şi apoi le integraţi unele în altele”, spune Schirner.
Pentru a ajunge la concluziile lor, cercetătorii au folosit simulări ale activităţii cerebrale, personalizate pentru fiecare dintre cele 650 de persoane care au participat la studiu.
Simulările au arătat că persoanele cu un IQ mai scăzut nu aşteaptă până când toate zonele diferite ale creierului îşi termină etapele de procesare înainte de a „sări la concluzii”.
În schimb, sincronizarea mai mare din creierele cu un IQ ridicat a permis tuturor regiunilor creierului să îşi completeze procesarea şi să ofere un răspuns care avea mai multe şanse de a fi corect.
Studiul a fost publicat în revista Nature Communications.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Austria este de acord cu admiterea României și a Bulgariei în Spațiul Schengen
Citește pe www.zf.ro: Cum a fost invadată Polonia de ruşi prin Belarus
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: AI îmbunătăţeşte viaţa pacienţilor cu demenţă
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
O profesoară din Brașov a câștigat titlul de cea mai rapidă cititoare din lume. Cine este Teodora Voinescu
Cine este, de fapt, în spatele TikTok. Povestea omului care a creat un fenomen pe care preşedintele Donald Trump vrea să îl distrugă, iar unele dintre cele mai importante companii americane vor să-l cumpere
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
17 zile de viscol și ninsori în luna ianuarie, în România, potrivit meteorologilor EaseWeather
CANCAN.RO
Medicul neurochirurg Vlad Ciurea ne spune care sunt cele 2 alimente care ne fac cei mai INTELIGENȚI
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 13:17
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1021. Zelenski: Ucraina nu-şi va sacrifica tinerii pentru arme / Liderul opoziţiei germane promite sprijin pentru întregul arsenal al Ucrainei / Zelenski caută o soluţie diplomatică la războiul din Rusia şi propune un plan pentru trupele străine
-
astăzi, 13:10
42 de lingouri de aur nedeclarate, găsite în bagajele unui român pe aeroportul din Timişoara