- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (08.03.2024, 16:14)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Spălatul pe dinţi - cel mai neaşteptat inamic al somnului
- Ce faci chiar înainte de culcare ar putea fi motivul pentru care nu te poţi odihni.
- Sfaturile experţilor pentru o rutină de seară mai relaxantă.
Urmărește
2189 afișări
Spălatul pe dinţi - cel mai neaşteptat inamic al somnului
Multe dintre rutinele noastre premergătoare somnului, cum ar fi periatul dinţilor şi schimbatul hainelor, ar putea, de fapt, să ne ţină treji, conform experţilor în somn, scrie Tech Radar. Aceste obiceiuri, care sunt în mod tipic efectuate chiar înainte de culcare, pot acţiona ca stimulente senzoriale neaşteptate, oferind un impuls de alertă care tulbură capacitatea noastră de a ne relaxa şi a adormi. Lumina puternică din baie, mirosurile revigorante şi nasturii de pe haine contribuie toate la această stare de alertă, făcând mai dificilă relaxarea efectivă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
2024 va fi cel catalogat ca cel mai călduros an din întreaga istorie
-
Ministerul Finanţelor începe ultima ofertă de vânzare de titluri de stat Fidelis din 2024
-
Oamenii de ştiinţă anunţă că 2024 va fi cel mai călduros an de când se fac înregistrări oficiale
-
Ferrari şi Lamborghini printre zecile de maşini de lux găsite în garajul fostului preşedinte sirian Bashar al-Assad
Pentru a combate această problemă, experţii recomandă restructurarea rutinelor noastre de culcare pentru a evita aceste obiceiuri care alertează chiar înainte de somn. De exemplu, perierea dinţiilor ar trebui să fie făcută mai devreme seara, ideal după cină, pentru a permite corpului să se relaxeze înainte de culcare.
De asemenea, schimbarea în pijamale mai devreme seara poate ajuta la evitarea stimulării senzoriale de ultim moment şi la crearea unei atmosfere confortabile şi relaxate, favorabile somnului.
Spălarea feţei ar trebui de asemenea să fie mutată la începutul rutinei de relaxare pentru a evita expunerea la lumina puternică şi mirosuri chiar înainte de culcare. Prin încorporarea acestor schimbări, indivizii pot crea o rutină de culcare mai relaxantă care promovează relaxarea şi îmbunătăţeşte calitatea somnului.
În concluzie, ajustarea momentului obiceiurilor comune premergătoare culcării poate ajuta la reducerea stimulării senzoriale şi la promovarea unui somn mai bun. Prin perierea dinţiilor după cină, schimbarea în pijamale mai devreme şi spălarea feţei la începutul rutinei de relaxare, puteţi crea un mediu mai propice pentru un somn odihnitor.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Eurostar a fost clasat ca fiind cel mai prost operator feroviar din Europa
Citește pe www.zf.ro: Cum a fost invadată Polonia de ruşi prin Belarus
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este, de fapt, în spatele TikTok. Povestea omului care a creat un fenomen pe care preşedintele Donald Trump vrea să îl distrugă, iar unele dintre cele mai importante companii americane vor să-l cumpere
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Caloriferele vor fi mai calde iarna, dacă folosești acest banal obiect din dormitor. Trucul este foarte UTIL
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe