Spălatul pe dinţi - cel mai neaşteptat inamic al somnului

  • Ce faci chiar înainte de culcare ar putea fi motivul pentru care nu te poţi odihni.
  • Sfaturile experţilor pentru o rutină de seară mai relaxantă.
2154 afișări
Imaginea articolului Spălatul pe dinţi - cel mai neaşteptat inamic al somnului

Spălatul pe dinţi - cel mai neaşteptat inamic al somnului

Multe dintre rutinele noastre premergătoare somnului, cum ar fi periatul dinţilor şi schimbatul hainelor, ar putea, de fapt, să ne ţină treji, conform experţilor în somn, scrie Tech Radar. Aceste obiceiuri, care sunt în mod tipic efectuate chiar înainte de culcare, pot acţiona ca stimulente senzoriale neaşteptate, oferind un impuls de alertă care tulbură capacitatea noastră de a ne relaxa şi a adormi. Lumina puternică din baie, mirosurile revigorante şi nasturii de pe haine contribuie toate la această stare de alertă, făcând mai dificilă relaxarea efectivă.

Pentru a combate această problemă, experţii recomandă restructurarea rutinelor noastre de culcare pentru a evita aceste obiceiuri care alertează chiar înainte de somn. De exemplu, perierea dinţiilor ar trebui să fie făcută mai devreme seara, ideal după cină, pentru a permite corpului să se relaxeze înainte de culcare.

De asemenea, schimbarea în pijamale mai devreme seara poate ajuta la evitarea stimulării senzoriale de ultim moment şi la crearea unei atmosfere confortabile şi relaxate, favorabile somnului.

Spălarea feţei ar trebui de asemenea să fie mutată la începutul rutinei de relaxare pentru a evita expunerea la lumina puternică şi mirosuri chiar înainte de culcare. Prin încorporarea acestor schimbări, indivizii pot crea o rutină de culcare mai relaxantă care promovează relaxarea şi îmbunătăţeşte calitatea somnului.

În concluzie, ajustarea momentului obiceiurilor comune premergătoare culcării poate ajuta la reducerea stimulării senzoriale şi la promovarea unui somn mai bun. Prin perierea dinţiilor după cină, schimbarea în pijamale mai devreme şi spălarea feţei la începutul rutinei de relaxare, puteţi crea un mediu mai propice pentru un somn odihnitor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici