Erdogan: Anexarea peninsulei Crimeea este ilegală

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat miercuri, în cadrul unei întrevederi cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, că anexarea de către Rusia a peninsulei Crimeea este un act ilegal pe care ţara sa nu îl acceptă, potrivit Hurriyet.

7057 afișări
Imaginea articolului Erdogan: Anexarea peninsulei Crimeea este ilegală

Erdogan: Anexarea peninsulei Crimeea este ilegală

În timpul conferinţei comune de presă cu omologul său, Erdogan a făcut referire şi la situaţia tătarilor din Crimeea. „Continuarea existenţei etnicilor noştri în Crimeea, protejarea identităţii şi culturii lor, dar şi respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale acestora reprezintă priorităţile Turciei”, a spus el.

La rândul său, Volodimir Zelenski a făcut apel la Rusia să respecte legislaţia internaţională şi a subliniat că peninsula Crimeea aparţine Ucrainei. El a adăugat că ţara sa va încerca să găsească o soluţie împreună cu Rusia pentru a restabili pacea şi stabilitatea în regiune.

Zelenski a descris Turcia ca fiind „un vecin bun, un prieten sincer şi un important partener strategic”. „Vreau să vă mulţumesc pentru sprijinul acordat în privinţa suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei”, a mai spus acesta.

Relaţiile dintre Ucraina şi Rusia s-au deteriorat în anul 2014, când Rusia a anexat Peninsula Crimeea. Cele două ţări sunt în conflict şi din cauza faptului că Rusia susţine separatiştii din regiunea Donbass, din estul Ucrainei.

Cele două ţări au semnat un acord de încetare a focului în anul 2015, în Minsk, capitala Belarusului, cu susţinerea Franţei şi Germaniei. Acordul a avut un succes limitat în ceea ce priveşte încetarea ostilităţilor dintre Rusia şi Ucraina.

Taguri:
turcia,
ucraina,
crimeea

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici