Video FOTO, VIDEO | Mihai Tudose, întrevedere tete-a-tete cu preşedintele francez, Emmanuel Macron

Premierul Mihai Tudose a avut, joi, o întrevedere privată cu preşedintele francez, Emmanuel Macron, la cererea acestuia, întâlnirea tete-a-tete având loc înaintea dejunului de lucru oferit de prim-ministrul român în onoarea oaspetelui francez.

636 afișări

”La cererea preşedintelui francez Emmanuel Macron, premierul Mihai Tudose are o întâlnire privată cu acesta, înaintea dejunului de lucru cu participarea celor două delegaţii”, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Preşedintele Emmanuel Macron a ajuns la Vila Lac 1, unde avea programată participarea la un dejun de lucru oferit de premierul Mihai Tudose, cu o oră întârziere faţă de programul oficial. El a fost întâmpinat de prim-ministrul Mihai Tudose.

Tudose i-a făcut cadou preşedintelui Franţei o crenguţă dintr-un stejar pe care generalul Henri Berthelot l-a plantat, pe 31 mai 1927, la Iaşi. Atunci stejarul avea deja 10 ani datând din perioada victoriilor româneşti din vara anului 1917, împotriva armatelor Puterilor Centrale. Crenguţa oferită lui Macron se vrea atât un omagiu adus memoriei lui Berthelot, cât şi un simbol al amiciţiei româno-franceze. Generalul Berthelot a fost şeful misiunii militare franceze trimisă în România, după ce armata română a suferit o serie de înfrângeri din partea armatelor austro-ungară, germană, bulgară şi turcă.

Delegaţia română, condusă de prim-ministrul Mihai Tudose, este compusă din ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, ministrul Economiei, Mihai Fifor, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe, şeful misiunii de onoare, George Ciamba, ambasadorul României în Franţa, Luca Niculescu, rectorul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, Sorin Cîmpeanu, membru al Camerei Deputaţilor, consilierii de stat Florin Vodiţă, Gabriel Andronache, Felix Rache.

La ora transmiterii acestei ştiri, are loc dejunul de lucru al celor doi demnitari.

Premierul Mihai Tudose consideră vizita preşedintelui Franţei în România, Emmanuel Macron, "extrem de importantă" pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale, îndeosebi în domeniul economic, precum şi pentru consolidarea cooperării în plan european, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

”Vizita preşedintelui Franţei în România este extrem de importantă pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale, îndeosebi în domeniul economic, precum şi pentru consolidarea cooperării în plan european, în dosarele de interes major pentru ambele părţi”, a transmis, potrivit comunicatului, premierul Mihai Tudose.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici