Video Online ”work gyms”, antrenamentele care ajută corporatiştii din întreaga lume care lucrează remote să crească productivitatea

  • Online „work gyms” sunt sesiuni video cu un grup de necunoscuţi cu care poţi lucra în acelaşi timp
  • Programul are ca scop creşterea productivităţii prin munca remote cu camarazi online
  • BBC prezintă tehnica unei săli online: 50 de minute muncă, întrerupte cu discuţii inspiraţionale şi întinderi de relaxare musculară.
670 afișări

Munca de acasă s-ar putea să ţi se pară mult mai obositoare şi mai intensă decât cea de la birou. Lucrând izolat de un grup, motivaţia îţi scade şi organizarea unui program de unul singur este dificilă.

Oameni de peste tot de pe glob se grupează în programe de „online work gyms” pentru a fi mai productivi. Practic, aceste programe constau în sesiuni video, unde eşti nevoit să ţii camera pornită non-stop, în timp ce lucrezi la sarcinile job-ului tău sau la cele date de un trainer.

Dacă comparăm „sălii online de muncă” cu sălile fizice de fitness, întâlnim acelaşi principiu. Multe persoane declară că se duc la sala de fitness pentru că acasă nu au motivaţia necesară să facă sport singuri. La sală, faptul că îi vezi pe cei din jurul tău lucrându-şi corpul, te ambiţionează. În sesiunile de online „work gym”, ideea este aceeaşi.

Sunt mai multe săli online peste tot în lume, fiecare cu tehnica ei. Un exemplu de program la astfel de întâlniri este : 50 de minute muncă, întrerupte cu discuţii inspiraţionale şi întinderi de relaxare musculară.

Scopul acestor activităţi virtuale este de a-ţi antrena şi dezvolta productivitatea extrem de concentrată. Participanţii sunt din zone diferite ale globului, fac schimb de idei, leagă prietenii şi îţi dezvoltă abilităţile de muncă şi încrederea în sine.

Antrenorul executiv Taylor Jacobson, care a co-fondat Focusmate în 2016, spune că compania a fost creată din propriile lupte personale cu adaptarea la munca la domiciliu. Jacobson a descoperit că atunci când lucra alături de prietenul său la un apel Skype, era mai productiv. „Ştim cât de valoros este să avem structura, responsabilitatea şi un pic de camaraderie”, a declarat Jacobson pentru BBC.com.

Până la ora actuală nu există un astfel de program în România, dar poţi începe să te organizezi cu câţiva prieteni şi să îi transformi în camarazi online de muncă, după exemplul lui Taylor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici