Video Monica Anisie, întâlnire cu reprezentanţii învăţământului din mediul privat. Au discutat despre redeschiderea creşelor şi grădiniţelor

  • Premierul României a anunţat că a avut loc o întâlnire la Ministerul Educaţiei cu reprezentanţii învăţământului din mediul privat
  • Principala discuţie a fost cu privire la redeschiderea creşelor şi grădiniţelor
  • „Părinţii riscă să îşi piardă locul de muncă pentru că nu au cu cine să lase copiii”, a declarat Ludovic Orban
6093 afișări

Premierul Ludovic Orban a declarat că există posibilitatea ca grădiniţele şi creşele să se redeshidă, însă numai după o anchetă epidemiologică de amploare. În acest sens au avut loc întâlniri la Ministerul Educaţiei pe această temă. Premierul României spune că mai mai mulţi părinţi riscă să îşi piardă locul de muncă pentru că nu au cu cine să lase copiii.

„Ştiu că azi a avut loc o întâlnire la Ministerul Educaţiei cu reprezentanţii învăţământului din mediul privat. Mâine voi avea o întâlnire cu ministrul Educaţiei pe acest subiect. Aici noi am prevăzut o formă de sprijin a părinţilor prin legea 19 care a fost modificată prin ordonanţa noastră prin care am acordat acel venit de 75% pentru părintele care stă acasă cu copilul. Sunt mai multe situaţii.

Fie situaţiile de familii monoparentale unde există risc de pierdere a locului de muncă şi exclusiv în familiile cu doi părinţi, părintele care statea în concediu e într-o situaţie în care e rechemat la muncă şi atunci de aceea există această nevoie socială de a găsi o soluţie ca cineva să aibă grijă de copii. Nu am un răspuns, aşteptăm punctul de vedere al INSP şi epidemiologilor”, a spus Orban.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici