Video Noua „boală” a corporatiştilor. Povara videoconferinţelor pe zoom şi a muncii de acasă are acum un nume

  • Zoom fatigue este noua „boală” a corporatiştilor, cauzată de oboseala videoconferinţelor
  • Profesioniştii spun să accepţi schimbarea şi să îţi oferi din când în când timp pentru recreere
  • Încearcă să nu mai faci alte activităţi pe lângă videoconferinţă
1861 afișări

Cu cât munceşti mai mult de acasă, cu atât simţi mai grea povara videoconferinţelor. Libertatea de mişcare în faţa camerei şi faptul că nu poţi avea pauze în discurs te epuizează. Alin Comsa, trainer de peste 20 de ani, spune că primul pas pentru a combate oboseala este să accepţi schimbarea.

„Primul lucru pe care l-am resimţit în momentul în care am acceptat schimbarea a fost, într-adevăr, o mai mică presiune asupra a ceea ce făceam, a ceea ce susţineam şi implicit, o mai mică oboseală” spune Alin Comsa.

„O altă metodă de a depăşi această oboseală, sau de a o evita mai degrabă este legată de faptul că ar fi normal ca la fiecare o oră şi douăzeci de minute, o oră şi treizeci de minute să luăm o pauză şi când spun o pauză, mă refer de a lua o pauză de la tot ce înseamnă device electronic.”

Nu în ultimul rând, dacă participi la videoconferinţe, încearcă să nu mai verifici alte notificări sau mesaje şi nu folosi luminozitatea ecranului la maxim, spun iniţiatorii sintagmei Zoom Fatigue.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici