Video Reportaj Mediafax, în linia întâi. Cum se văd lucrurile din ambulanţă. Angajat: „Ne este foarte cald, transpirăm îngrozitor. Îmbrăcaţi în combinezon nu ne putem hidrata”

  • Ai simptomele de infecţie cu coronavirus! Ce faci?
  • Pe cine te poţi baza când începe să îţi fie rău?
  • Cât durează să ţi se răspundă, când suni la salvare?
  • În cât timp primeşti ajutor? Care sunt cele mai grele momente?
2574 afișări

Pentru Toma Florin Constantinescu, bolnavul care a cerut ajutor la 112, este cea mai grea zi a lui de până acum. Frisoanele, febra l-au epuizat: „Nu ai forţă să faci nimic, transpiri şi trebuie să schimbi hainele la 4-5 ore. Şi durerile de cap... Medicul de familie a zis să mai stăm câteva zile, să vedem cum evoluează şi, în cele din urmă, astăzi dimineaţă mi-a zis să sun la 112. Mi-au spus că trimit echipajul, nu a durat mult, nici 30 de minute. Totul a fost neaşteptat de occidental, oameni drăguţi, amabili.”

Pentru ambulanţieri, este doar una dintre misiunile în care pleacă zilnic. Vremea frumoasă şi căldura sunt o problemă în plus pentru aceşti oameni, care îşi riscă sănătatea în fiecare zi. „Ne este foarte cald, transpirăm îngrozitor. Îmbrăcaţi în combinezon nu ne putem hidrata, trebuie să luăm pauză. Într-o zi ne putem îmbrăca şi de 3-4 ori, nu putem rezista mai mult de 4 ore şi atunci ne rotim.” spune Daniela Iordan, asistent principal la SABIF.

După ce a evaluat starea pacientului, echipa SABIF l-a transportat la spitalul Victor Babeş, pentru a-i fi prelevate probe pentru testul COVID-19. La spitalul Victor Babeş, protocolul spune că pacientul suspect de infectare este internat. După ce a evaluat gravitatea cazului, medicul a decis că pacientul nu necesită internarea de urgenţă, astfel încât a fost trimis la spitalul de boli infecţioase Matei Balş, unde protocolul prevede prelevarea de probe biologice pentru testare şi returnarea pacientului la domiciliu.

Toma Florin Constantinescu va aştepta rezultatul testului timp de 24 de ore, probabil cele mai lungi din viaţa sa de până acum. "Niciodată nu m-am gândit că pot să mor. Surpriza pe care am constatat-o a fost asta, că nu m-am gândit la moarte!"

Pentru echipa SABIF este doar una din zilele epuizante de muncă în condiţii de risc. 

„Este o zi normală. Familia ştie ce fac, unde lucrez, nu sunt stresaţi. Eu sunt mai stresată, că mă gândesc la copii: să îmi las echipamentul în staţie, să mă dezinfectez ş.a.m.d. Suntem in linia întâi şi să ştiţi că în echipa atmosfera este plăcută. Ca să ne relaxăm facem glume şi o luăm de la capăt” spune Daniela Iordan, asistent principal la SABIF.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici