Coronavirus în lume LIVE UPDATE 20 iunie: Avertismentul OMS/ Brazilia a trecut pragul de 1 milion de cazuri

  • Brazilia a trecut de 1 milion de cazuri de coronavirus
  • Pandemia de coronavirus a intrat într-o „fază nouă şi periculoasă”, deoarece cazurile de Covid-19 zilnice au atins valori record, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
  • Aproape jumătate din totalul cazurilor au fost raportate pe continentele americane
1252 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume LIVE UPDATE 20 iunie: Avertismentul OMS/ Brazilia a trecut pragul de 1 milion de cazuri

Coronavirus în lume LIVE UPDATE 20 iunie:

Brazilia a trecut pragul de 1 milion de cazuri 

Brazilia a trecut de 1 milion de cazuri de coronavirus şi are aproape 50.000 de decese, potrivit datelor publicate de Ministerului Sănătăţii. Specialiştii consideră că numărul real de cazuri din Brazilia ar putea fi de până la şapte ori mai mare decât statisticile oficiale. Universitatea Johns Hopkins spune că Brazilia efectuează în medie 14 teste la 100.000 de persoane în fiecare zi, iar specialiştii în sănătate spun că numărul este de până la 20 de ori mai mic decât cel necesar, potrivit NBC News.

Şase membri din personalul de campanie a preşedintelui Donald Trump au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus înainte de mitingul din Tulsa

Casa Albă şi organizatorii au fost criticaţi pentru alegerea locaţiei. S-a optat pentru o arenă închisă cu o capacitate de 19.000 de locuri din Tulsa. Echipa electorală a preşedintelui Trump a solicitat participanţilor să-şi dea acordul legat de participarea la eveniment pe propria răspundere.

Săptămâna aceasta numărul infectărilor a crescut cu 100% în Tulsa, iar sâmbătă oficialii au anunţat 136 de noi cazuri confirmate de coronavirus

OMS: Coronavirusul a intrat într-o „fază nouă şi periculoasă”/ Număr record de infectări în 24 de ore

.Pandemia de coronavirus a intrat într-o „fază nouă şi periculoasă”, deoarece cazurile de Covid-19 zilnice au atins valori record, a avertizat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Numărul de cazuri noi raportate joi „a fost cel mai mult într-o singură zi de până acum” fiind situat la 150.000, a declarat directorul general OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus în cadrul unei conferinţe de presă de la sediul agenţiei din Geneva.

Aproape jumătate din totalul cazurilor au fost raportate pe continentele americane, a spus Tedros. Un număr mare a provenind din Asia de Sud şi Orientul Mijlociu.

"Ţările sunt dornice să-şi deschidă societăţile şi economiile. Dar virusul se răspândeşte rapid. Este încă mortal, iar majoritatea oamenilor sunt încă sensibili ”, a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici