Video Frica de coronavirus te poate îmbolnăvi. Izolarea amplifică senzaţiile din corpul tău

  • Fricile şi anxietăţile tind să crească atunci când încerci să fugi de ele
  • Respiră şi expiră lent de fiecare dată când simţi frica
  • În fiecare zi trebuie să comunici cu oamenii dragi
4455 afișări

Frica de COVID-19 te poate îmbolnăvi mai mult decât îţi poţi imagina. Izolarea amplifică senzaţiile din corpul tău şi aşa îţi poţi induce simptome de coronavirus. În final apar atacurile de panică.

Bodan Ion, psihoterapeut: Trebuie să ne imaginăm fenomenul bulgărelui de zăpadă. O persoană trăieşte nişte senzaţii de care ajunge să se teamă. Transformă această sperietură în senzaţii şi ciclu se reia ca un bulgăre care creşte.

Fricile şi anxietăţile tind să crească atunci când încerci să fugi de ele.

„Cu cât fugi de frică, ea tinde să se mărească în spatele tău, cu cât te apropii, cu cât eşti dispus să treci prin ea, să-i faci faţă, cu atât, de fapt, scade", spune pshihoterapeutul

În fiecare zi trebuie să comunici cu cei dragi. Conexiunile cu oamenii îţi aduc echilibrul. Când ai timp, poţi să faci şi exerciţii de respiraţie.

„Faptul de a inspira şi expira mai lent. A invita persoana: uite acum inspiră, expiră, suflă ca şi cum ai vrea să sufli o pană la distanţă", a precizat Bogdan Ion.

Dacă te confrunţi des cu atacuri de panică este bine să apelezi la un psiholog. Chiar şi în această perioadă, în mediul online, există servicii oferite de specialişti care te pot îndruma

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici