Video Ioan Gyuri Pascu a murit în această dimineaţă la vârsta de 55 de ani. El trecuse pe lângă moarte în 2010 atunci când a suferit un atac cerebral

Actorul şi cântăreţul Ioan Gyuri Pascu, fost membru al trupei Divertis, a murit, luni dimineaţă, la vârsta de 55 de ani, în urma unui infarct, potrivit coordonatorului SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa.

159070 afișări

"În jurul orei 5, am primit apelul de urgenţă pentru o persoană inconştientă. S-au deplasat echipajele noastre, au găsit un pacient în stop cardio respirator, imediat au fost demarate procedurile de resuscitare, dar spre ora 6 a fost constatat decesul", a declarat Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD Bucureşti.

Ioan Gyuri Pascu avea 55 de ani şi se retrăsese din viaţa artistică din cauza problemelor de sănătate.

Gyuri Pascu, născut pe 31 august 1961, la Agnita, a fost muzician şi actor, membru al grupului de umor Divertis. S-a lansat în cariera muzicală în anul 1982 şi de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care pop, rock, blues, reggae.

„Când vrea Dumnezeu, mă duc, toţi suntem la mâna lui”

Actorul şi cântăreţul Ioan Gyuri Pascu a trecut pe lângă moarte în 2010 când a suferit un accident vascular cerebral. Într-unul din ultimele interviuri, în 2014, artistul spunea că se simte mult mai bine, că plănuieşte turnee în ţară şi că şi-a schimbat stilul de viaţă şi obiceiurile.

''Duc o viaţă normală. Pot spune că regret câteva lucruri pe care le-am făcut sau nu le-am făcut până acum, însă în general mi-am trăit viaţa frumos. Când vrea Dumnezeu, mă duc, toţi suntem la mâna lui. La toţi ne sună la un moment dat ceasul, asta este o certitudine. Depinde doar când se va întâmpla acest lucru'', a declarat Ioan Gyuri Pascu.

„S-a stins un zâmbet mare cât o lume”

„S-a stins un zâmbet mare cât o lume. S-a stins un artist mare cât o ţară. S-a stins o lumânare la cei vii şi de acum o voi aprinde la cei veşnici. Adio prieten drag, te vom urma intr-o profundă tăcere, tristeţe şi singurătate pe care le-ai lăsat. ..”, a scris pe Facebook, Florin Constantin, colegul de trupă al lui Gyuri Pascu.

 

Pe lângă activitatea de la Divertis, unde a abordat în special satiră politică, a mai jucat în filme de lung metraj precum "O vară de neuitat" – în regia lui Lucian Pintilie şi în "Occident"– regizor Cristian Mungiu.

A mai jucat în mai multe piese de teatru, precum "Take, Ianke şi Cadîr", asigurând şi coloana sonoră pentru unele din ele.

 

Trupul lui Ioan Gyuri Pascu a fost depus la INML. Marţi va avea loc autopsia

Trupul lui Ioan Gyuri Pascu a fost depus la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici", iar marţi va avea loc autopsia.

"Este la noi, dar nu se va face autopsia astăzi, pentru că a fost luat de dimineaţă, la prima oră şi nu are 24 de ore. Nouă la birou nu ne-au parvenit încă documentele, mâine dimineaţă le vom avea, inclusiv buletinul dumnealui. Medicul legist a considerat că este caz medico-legal, probabil nu avea cauză de deces şi l-a ridicat. Şi vârsta şi faptul că este persoană publică. Mâine va avea loc autopsia", a declarat, pentru MEDIAFAX, Marian Iliescu de la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici