Cartea Zilei: „Carieristul” de Michael V. Magharian

Mai întâi să-l prezentăm cititorului pe autorul cărţii semnalate astăzi, deoarece, în mod cert, este puţin cunoscut. Michael V(arujan) Magharian, născut în 1961, locuieşte în Toronto, Ontario, Canada din 1995, de când a emigrat din Bucureşti la treizeci şi patru de ani, cu soţia şi doi copii.

119 afișări
Imaginea articolului Cartea Zilei: „Carieristul” de Michael V. Magharian

Cartea Zilei: „Carieristul” de Michael V. Magharian

În şase ani de când s-a pensionat, a scris cinci cărţi, între care „Licurici”. Al şaselea manuscris, „Garajul lui Joe”, este şi el pe terminate. Toate aparţin genului ficţiunii romantice construite pe suportul experienţei personale acumulate de pe ambele maluri ale Atlanticului.

Romanul „Licurici” are în centru un cercetător economic la Queen’s University, Canada, care ajunge la concluzia că viaţa nu merită trăită. Tentativa lui de sinucidere eşuează însă şi se trezeşte aruncat înapoi în lumea de care voia să scape.

Dar se întâmplă să se îndrăgostească de o studentă.

Despre noul roman, a cărui acţiune se petrece tot în Canada, editorii scriu: „Tânăr avocat şomer, cu datorii de returnat pentru plata facultăţii, Marcu caută slujbă ziua şi conduce taxiul noaptea pe străzile din Toronto.

Culege două perechi de la o locantă. La destinaţie ăştia coboară, dar de beţi ce erau, uită de una din fete şi o lasă întinsă pe podeaua maşinii. Marcu dă de ea după un timp, dar nu mai are adresa, aşa că o aduce acasă, o culcă în patul lui, iar el se lungeşte pe sofa. Pe fată o cheamă Lara, e frumoasă, măritată, şi nici nu-l bagă în seamă. Locuieşte într-o casă enormă, înconjurată de pădure.

Privind-o dispărând după uşă, Marcu visează la cum ar fi să aibă şi casa, şi femeia. Le va avea pe amândouă, numai că odată aşezat la masa de joc, n-o mai poate părăsi. E o regulă de care un coleg, serbându-şi ieşirea la pensie, îl previne. O ignoră.”

Michael V. Magharian – Carieristul. Editura Junimea, colecţia Ficţiune şi infanterie. 212 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici