Prima femeie care ar putea prelua conducerea Băncii Centrale Canadiene

Carolyn Wilkins, guvernator senior adjunct al Băncii Centrale Canadiene (BCC), a devenit prima opţiune pentru funcţia de guvernator al BCC în momentul în care Stephen Poloz, actualul guvernator se va retrage anul viitor, conform Financial Times.

80 afișări
Imaginea articolului Prima femeie care ar putea prelua conducerea Băncii Centrale Canadiene

Sursa FOTO: Twitter @BitcoinVOX

Stephen Poloz a făcut demersuri pentru încă din anul 2014 pentru a o pregăti pentru conducerea băncii, în momentul în care a numit-o guvernator adjunct, a doua poziţie importantă din cadrul BCC.

“Dacă vrea această funcţie, va deveni o candidată puternică”, a spus Craig Wright, economist şef al Royal Bank of Canada.

Poloz a spus în decembrie că va renunţa, la terminarea mandatului său de şapte ani, în iunie, după ce a condus economia Canadei printr-o recuperare din marea recesiune, care a inclus o prăbuşire a preţurilor mărfurilor, o încetinire a pieţei locuinţelor şi un nivel periculos de ridicat al datoriilor cetăţenilor.

Banca Centrală din Canada s-a diferenţiat destul de mult în ultimul an faţă de celelalte bănci centrale, prin menţinerea constantă a ratelor.

Carolyn Wilkins şi-a câştigat o reputaţie de „comunicator eficient. La fel ca Poloz, Wilkins a găsit un echilibru între a putea vorbi pe pieţe, dar şi a fi un bancher central pentru gospodăriile şi întreprinderile de zi cu zi”, a spus Frances Donal, economist şef al Manulife Financial.

Wilkins este singura femeie care a avut vreodată semnătura pe bancnotele canadiene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici