Video Ion Cristoiu: Iohannis e deja poliţistul bun. E o mişcare strategică, pusă la cale cu "ăia din păduri"

  • Ion Cristoiu: Avem de-a face cu o schimbare majoră de paradigmă. În sfârşit, după 6 ani, preşedintele se ridică deasupra tuturor partidelor
  • Ion Cristoiu: S-a creat această atmosferă şi pentru a-l ajuta pe Marcel Ciolacu, care are mari probleme. Ăia din PSD îl înjură
  • Ion Cristoiu: Cred că Iohannis îşi pregăteşte terenul să-i dea una în bot lui Ludovic Orban. Deja postura lui e de desprindere de Guvern
3100 afișări

Jurnalistul şi publicistul Ion Cristoiu afirmă că toată atmosfera apocaliptică din ultimele zile a fost orchestrată pentru a crea cadrul unei schimbări de strategie a preşedintelui Iohannis, care să-l sprijine pe liderul  PSD Marcel Ciolacu în relaţia cu răzvrătiţii din partid şi să pregătească terenul pentru debarcarea lui Ludovic Orban de la conducerea Guvernului.

Ion Cristoiu afirmă că, prin declaraţiile de astăzi de la Cotroceni, Klaus Iohannis a devenit preşedintele care trebuia să fie încă din 2014, remarcândâ o schimbare de strategie orchestrată pe fondul atmosferei apocaliptice de creştere record a numărului infectărilor cu coronavirus în România.

“Deodată, apare un Klaus Iohannis care până mai alaltăieri era groaznic, care lăuda Guvernul şi PNL (...) Avem de-a face cu o schimbare majoră de paradigmă. În sfârşit, după 6 ani în care m-a înnebunit cu PSD şi toată lumea a zis <bă eşti purtătorul de cuvânt al PSD>, deodată, se ridică deasupra tuturor partidelor, cere o acţiune comună şi măsuri, aşa trebuie să ceară preşedintele României, să nu ne mai cotonogim. E limpede că e o mişcare strategică. Pentru a face această mişcare strategică – a pus-o la cale cu SRI, SIE, cu ăia din păduri că oricum nu fac nimic- ai nevoie de nişte condiţii. Prima condiţie este să contrastezi cu atmosfera apocaliptică. El ştie din sondaje că românii nu mai vor restricţii. Şi atunci creează atmosfera de spaimă, ne uităm toţi la Cotroceni. Deci nu pentru legea aia nenorocită pe care o semna Ciolacu cu ochii închişi, nu, pentru această schimbare strategică. Ne aşteptam să fie pentru restricţii, şi iată nici nu a vorbit de restricţii. A fost de treabă, nu a venit să ne tragă de urechi ca cioclii ăia apocaliptici (...) El e poliţistul bun deja. Al întregii clase politice pentru că sondajele spun că românii nu mai vor restricţii”, a afirmat, jurnalistul, la rubrica Jurnalul meu video de pe cristoiublog.ro.

Ion Cristoiu spune că atmosfera creată pentru a facilita schimbarea de strategie a lui Klaus Iohannis îl ajută şi pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, contestat în partid că nu ripostează la atacurile Cotrocenilor.

“În al doilea rând, s-a creat această atmosferă şi pentru a-l ajuta pe Ciolacu, care are mari probleme. Ăia din PSD îl înjură, grupările spun < Iohannis te înjură în fiecare zi şi tu nimic>. Vine congresul. Şi Ciolacu zice <băi, pesedişti, aţi văzut, nu pot să-l mai înjur că omul e de treabă, ne cere concordie>”, a susţinut jurnalistul.

Ion Cristoiu mai spune că prin discursul de astăzi, preşedintele Iohannis  pregăteşte terenul pentru debarcarea lui Ludovic Orban din fruntea Guvernului, un prilej fiind moţiunea de cenzură anunţată de PSD după încetarea stării de alertă.

“Şi trei, cred că îşi pregăteşte terenul să-i dea una în bot lui Ludovic Orban. Deja postura lui e de desprindere de Guvern. Când eşti deasupra, poţi să zici <a depus moţiune de cenzură PSD, nu avem ce face, scrie la Constituţie, Ludovic du-te matale şi te culcă şi mai bea un şpriţ sau mai pune în pahare>, că el e cu pusul în pahare”, a afirmat jurnalistul.

În concluzie, Ion Cristoiu spune că din această mişcare strategică va avea de câştigat în primul rând Klaus Iohannis, apoi Marcel Ciolacu, dar va avea de pierdut premierul Ludovic Orban.

“Avem de-a face cu o mişcare strategică a Preşedinţiei, cred că o va păstra, deja am văzut la divizia presă că e bine. Zic şi eu. E foarte bine, aşa trebuie să fie preşedintele, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să explic. Toate aceste schimbări, isterii din ultimul timp au ca explicaţii ca el să tăşnească ca un preşedinte al tuturor românilor. Şi atunci poate să-l schimbe pe Ludovic Orban, dl Ciolacu, care are acum congresul, poate să spună că <uite până şi preşedintele ne-a zis>, să treacă legea (n.r privind izolarea şi carantina) că preşedintele a zis să fim umăr la umăr şi în acelaşi timp să crească în sondaje(...) A mirosit atmosfera populară, urcă pe ea, creşte şi au rămas toţi slujbaşii ăia care nu ştiu încă. Ludovic s-a prins, dar e prea târziu”, a conchis publicistul.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici