Acuzaţii grave: Guvernul Australiei ar fi fost avertizat în legătură cu riscul unui dezastru climatic

Documente oficiale arată că Guvernul australian ar fi fost avertizat în privinţa unui dezastru climatic, chiar după alegerile din mai 2019, informează The Guardian.

383 afișări
Imaginea articolului Acuzaţii grave: Guvernul Australiei ar fi fost avertizat în legătură cu riscul unui dezastru climatic

Sursa FOTO: Hepta.ro

Sumarul Departamentului Afacerilor Interne din Australia arată că Guvernul Australiei a fost avertizat în privinţa unui dezastru climatic şi că multe vieţi vor fi afectate dacă nu se vor lua măsuri împotriva valurilor de căldură extremă, relatează The Guardian.

"Viaţa în Australia este afectată de dezastre. Australienii vor avea parte de valuri de căldură din ce în ce mai severe, incendii de vegetaţie, inundaţii şi cicloane.", informează documentul Departamentului Afacerilor Interne.

În document sunt evaluate costurile pe care economia australiană va trebui să le suporte de pe urma crizei climatice pe care o traversează. Daunele pornesc de la 18,2 miliarde pe an şi se preconizează ca vor ajunge la 39 de miliarde în 2050.

De curând, Australia a avut parte de cele mai ridicate temperaturi din istoria continentului, înregistrându-se peste 45 de grade Celsius.

În ciuda valului de căldură extrem şi a incendiilor de vegetaţie care au afectat animalele de pe teritoriul australian, prim-ministrul Scott Morisson a refuzat să reevalueze legea politicii climatice.

Prim-ministrul a declarat că nu există o legătură credibilă între criza climatică de la nivel global şi incendiile de vegetaţie din Australia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici