ALEGERILE din Ungaria | Alianţa Fidesz-Partidul Popular Creştin Democrat va avea 133 dintre cele 199 de locuri în Parlament: OSCE "şi-a depăşit autoritatea" cu unele dintre constatări după alegeri

Alianţa de guvernământ Fidesz - Partidul Popular Creştin Democrat (KDNP), cea care a câştigat alegerile parlamentare din Ungaria de duminică, va avea 133 dintre cele 199 de locuri în Parlament, a anunţat luni Biroul Electoral Naţional, relatează agenţia MTI.

792 afișări
Imaginea articolului ALEGERILE din Ungaria | Alianţa Fidesz-Partidul Popular Creştin Democrat va avea 133 dintre cele 199 de locuri în Parlament: OSCE "şi-a depăşit autoritatea" cu unele dintre constatări după alegeri

ALEGERILE din Ungaria: Alianţa Fidesz-Partidul Popular Creştin Democrat va avea 133 dintre cele 199 de locuri în Parlament

După numărarea a 98,5% dintre voturi, alianţa Fidesz-KDNP a obţinut 91 de circumscripţii individuale şi 42 de locuri pe listele naţionale. Prin urmare, ponderea locurilor parlamentare va fi de 66,83%.

Partidul naţionalist radical Jobbik va avea 26 de locuri în Parlament (o circumscripţie individuală şi 25 de locuri pe listele naţionale).

Alianţa Partidul Socialist - Parbeszed Magyarorszagert (Dialog pentru Ungaria) a obţinut 20 de poziţii în Parlament (8 circumscripţii individuale şi 12 locuri pe listele naţionale).

Coaliţia Democratică (DK) va primi 9 locuri în Parlament (3 circumscripţii individuale şi 6 locuri pe listele naţionale).

Formaţiunea LMP ("Politica Poate Fi şi Altfel") va avea 8 locuri în viitorul legislativ al Ungariei (o circumscripţie individuală şi 7 locuri pe listele naţionale).

Formaţiunea EGYUTT, un candidat independent şi minoritatea germană vor primi câte un loc în Parlamentul de la Budapesta.

Rezultatele alegerilor parlamentare după numărarea a 98,5% dintre sufragii sunt: Fidesz-KDNP - 48,64%, Jobbik - 19,69%, Partidul Socialist-Parbeszed Magyarorszagert (Dialog pentru Ungaria) - 12,24%, LMP - 6,82%, Coaliţia Democratică (DK) - 5,52%.

8.253.954 de cetăţeni ungari au fost înscrişi pe listele electorale. Prezenţa la vot a fost de peste 68%.

Partidul Fidesz transmite că OSCE "şi-a depăşit autoritatea" cu unele dintre constatări după alegeri

Gergely Gulyas, liderul parlamentarilor formaţiunii de guvernământ din Ungaria, Fidesz, a declarat luni că Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) "şi-a depăşit autoritatea" cu unele dintre constatările prezentate după alegerile parlamentare de duminică, relatează agenţia MTI.

Douglas Wake, şeful misiunii de observare a alegerilor din partea OSCE, a anunţat că procesul electoral din Ungaria şi resursele excesive ale partidelor de guvernământ au subminat capacitatea opoziţiei de a concura într-un mod echitabil la scrutin.

Totodată, "intimidarea şi retorica xenofobă, favorizarea din partea mass-media şi finanţarea opacă a campaniei electorale" din partea alianţei Fidesz - Partidul Popular Creştin Democrat (KDNP) au împiedicat dezbaterile politice reale.

"Nu este de competenţa OSCE să-şi exprime opinia despre campania electorală din Ungaria, iar o dispută în mod special cu partidele aflate la guvernare - care se opun migraţiei -, precum şi exprimarea unui punct de vedere privind campaniile guvernului sunt decizii deplasate. Respingerea imigraţiei nu înseamnă xenofobie, ci mai degrabă un instinct de supravieţuire", a spus Gergely Gulyas.

Liderul parlamentarilor Fidesz a subliniat că misiunea OSCE în Ungaria a descoperit că "dreptul constituţional fundamental al cetăţenilor de a vota a fost garantat, iar Fidesz este complet de acord cu această concluzie". Totodată, poziţia partidului de guvernământ de la Budapesta este că alegerile au avut loc într-un mod "transparent şi profesionist".

De cealaltă parte, misiunea OSCE în Ungaria a avertizat în privinţa "suprapunerii omniprezente între informaţiile prezentate de guvern şi campaniile publicitare ale coaliţiei de guvernământ, care, alături de alte abuzuri privind resursele administrative, a şters liniile de delimitare dintre stat şi partid, aspect care este în contradicţie cu angajamentele asumate în cadrul OSCE".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici