ALERTĂ de securitate în Bruxelles: Sute de agenţi de poliţie, într-o o vastă operaţiune înaintea unui summit UE

Sute de agenţi de poliţie au lansat, joi, o vastă operaţiune de securitate în zona Saint-Denis din Bruxelles, afirmă surse locale citate de presa belgiană. UPDATE: Alerta de securitate s-a încheiat.

1245 afișări
Imaginea articolului ALERTĂ de securitate în Bruxelles: Sute de agenţi de poliţie, într-o o vastă operaţiune înaintea unui summit UE

ALERTĂ de securitate în Bruxelles: Sute de agenţi de poliţie desfăşoară o vastă operaţiune

Autorităţile belgiene nu au depistat niciun suspect în urma percheziţiilor efectuate joi într-o clădire situată la periferia oraşului Bruxelles, informează postul belgian RTL.

Perimetrul de securitate instituit pe strada Jean-Baptiste Vanpé a fost desfiinţat în cursul după-amiezii, iar în urma percheziţiilor nu a fost găsit niciun element suspect, a comunicat Parchetul din Bruxelles.

Autorităţile vor continua cercetările şi îl vor audia din nou pe un imigrant polonez aflat la originea lansării operaţiunii de securitate.

Anterior, primarul suburbiei Forest, Marc-Jean Ghyssels, a declarat că există suspiciuni privind prezenţa unor indivizi înarmaţi într-o clădire din zona Jean-Baptiste Vanpé.

"A fost instituit un perimetru de securitate", a declarat Marc-Jean Ghyssels pentru postul RTBF.

Marc-Jean Ghyssels, care s-a deplasat joi după-amiază la faţa locului, a explicat că este vorba mai degrabă de un incident violent cu caracter privat, nu de tip terorist. Un bărbat de origine poloneză aflat în stare de şoc a alertat autorităţile semnalând producerea unei crime în suburbia Forest, a declarat un purtător de cuvânt al Poliţiei.

Vineri, în oraşul Bruxelles este programată o reuniune informală a Consiliului European.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici