Ambasadorul Ucrainei în Japonia: „Avem o majoritate a populaţiei pregătită să lupte, dar vrem o rezoluţie paşnică”

  • Ambasadorul ucrainean în Japonia, Sergiy Korsunsky, a declarat miercuri că doreşte ca Japonia să se implice mai mult în eforturile multinaţionale de a atenua tensiunile militare cu Rusia.
  • Acesta a mai precizat că ucrainenii sunt pregătiţi să lupte împotriva statului rus, însă aceştia îşi doresc o rezoluţie paşnică.
1136 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Ucrainei în Japonia: „Avem o majoritate a populaţiei pregătită să lupte, dar vrem o rezoluţie paşnică”

Sursa foto: Hepta

Japonia este neliniştită cu privire la situaţia din Ucraina şi s-ar putea implica considerabil în eforturile multinaţionale de a atenua tensiunile militare tot mai mari cu Rusia, a declarat miercuri, 26 ianuarie, ambasadorul ucrainean în Japonia, Sergiy Korsunsky.

„Credem că Japonia poate juca un rol foarte important... Japonia este singura ţară G-7 din Asia”, a declarat ambasadorul într-o conferinţă de presă, citat de Anadolu Agency.

Tensiunile din Ucraina au crescut în ultimele săptămâni după ce Rusia a adunat zeci de mii de soldaţi în apropierea graniţei ţării conduse de Zelensky, un fapt despre care Occidentul spune că reprezintă o posibilă pregătire pentru război. Atât NATO, cât şi UE au avertizat cu privire la consecinţele grave pe care le va suferi statul rus dacă îşi va invada ţara vecină.

Moscova a negat însă, în mod repetat, planul de a invada, spunând că trupele sale sunt acolo doar pentru câteva exerciţii. Putin aşteaptă totuşi un răspuns scris din partea Statelor Unite ale Americii cu privire la câteva cerinţe de securitate pe care Rusia le-a solicitat, inclusiv un angajament NATO de a nu admite niciodată Ucraina.

Kosunsky a precizat că Japonia ia în considerare cu atenţie situaţia din jurul Ucrainei şi este gata să ia propriile măsuri în cazul unui val de agresiune rusă.

Ambasadorul a reamintit răspunsul Japoniei de a impune sancţiuni împotriva Rusiei, după ce aceasta din urmă a anexat Crimeea în 2014.

În ceea ce priveşte relaţiile bilaterale, Kosunsky a spus: „Înţelegem că există o dorinţă foarte puternică din partea japoneză de a dezvolta relaţii cu Ucraina. Vrem relaţii cuprinzătoare şi profunde în economie... vrem să începem negocierile privind comerţul liber şi să avem mai multe proiecte de infrastructură pe masă pe care să le discutăm cu guvernul japonez. Pentru noi, cel mai bun sprijin din partea japoneză ar putea veni pe latură economică".

Reprezentantul Ucrainei a mai spus că este foarte puţin probabil să înceapă un „război la scară largă”, deşi ar putea exista „conflicte mai localizate”. El a spus, în mod repetat, că naţiunea sa „nu ameninţă pe nimeni” şi „nu va ataca niciodată Rusia”. În plus, aceasta a subliniat că statul ucrainean este pe deplin angajat să găsească soluţii diplomatice în această problemă, dar, în acelaşi timp, ucrainenii sunt hotărâţi să lupte împotriva Rusiei dacă este necesar.

„Suntem acum pregătiţi în apărarea teritorială, avem o majoritate a populaţiei pregătită să lupte, dar suntem oameni pe deplin paşnici, vrem o rezoluţie paşnică”, a precizat Sergiy Korsunsky

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici