Bilanţul provizoriu al exploziei de la uzina BASF a ajuns la doi morţi şi opt răniţi sau dispăruţi

Cel puţin doi angajaţi au murit, alţi doi sunt în continuare daţi dispăruţi, în timp ce alte şase persoane au suferit răni grave, în urma exploziei şi incendiului de la o uzină chimică a companiei BASF, aflată la Ludwigshafen, notează agenţia de ştiri Dpa.

525 afișări
Imaginea articolului Bilanţul provizoriu al exploziei de la uzina BASF a ajuns la doi morţi şi opt răniţi sau dispăruţi

Bilanţul provizoriu al exploziei de la uzina BASF a ajuns la doi morţi şi opt răniţi sau dispăruţi

"O explozie a avut loc în jurul orei locale 11:30 (12:30, ora României), iar câteva persoane au fost rănite din cauze ce sunt încă necunoscute", a comunicat compania BASF.

x"Situaţia este în continuare foarte confuză şi schimbări se produc de la minut la minut," a declarat Stefan Lang.

BASF avertizează localnicii să rămână în interiorul caselor, cu uşile şi ferestrele închise, deşi incendiul nu ar reprezenta o ameninţare la adresa mediului înconjurător.

Compania a anunţat că încearcă să determine cauza exactă a deflagraţiei care s-a produs pe traseul unei conducte de transport care lega portul companiei la fluviul Rin de instalaţiile de procesare, însă poliţia a exclus ipoteza unui atac terorist.

Localitatea Ludwigshafen se află la aproximativ 80 km de oraşul Frankfurt, în sud-vestul Germaniei.

Compania BASF are peste 120.000 de angajaţi în întreaga lume.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici