Video Incident de securitate în Londra. Două staţii de metrou au fost evacuate/ Sute de persoane au intrat în panică de teama unui atac terorist. Mesajul primarului Sadiq Khan

Două staţii de metrou din centrul Londrei au fost evacuate, vineri după-amiază, în urma unui incident de securitate. Sute de oameni au intrat în panică de teama unui atac terorist, iar 16 persoane au fost rănite. Poliţia nu a depistat indicii privind producerea vreunui atentat.

13634 afișări

UPDATE 20:52 Primarul Londrei îndeamnă cetăţenii să rămână vigilenţi, dar să nu intre în panică

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a mulţumit serviciilor de securitate pentru intervenţiile la alerta de securitate din centrul capitalei britanice, recomandându-le cetăţenilor să rămână vigilenţi, să semnaleze orice activitate suspectă şi să nu intre în panică.

"În numele tuturor londonezilor şi turiştilor, vreau să mulţumesc Poliţiei metropolitane, Poliţiei transporturilor, Pompierilor şi Serviciului de ambulanţă pentru intervenţiile rapide la incidentul produs în zona Străzii Oxford", a comunicat primarul capitalei Marii Britanii.

"Poliţia metropolitană a confirmat că nu au fost găsite dovezi privind focuri de armă şi că nu există victime. (...) Este extrem de important să rămânem vigilenţi şi să nu intrăm în panică. Este foarte bine că nu suntem indiferenţi; oricând avem dubii despre ceva, trebuie să apelăm la poliţie. Dacă aveţi informaţii despre activităţi teroriste, vă rugăm să apelaţi la serviciile de securitate", a subliniat Sadiq Khan.

UPDATE 20:15 Autorităţile britanice anulează restricţiile de circulaţie din centrul Londrei

Autorităţile britanice intenţionează să redeschidă circulaţiei zonele restricţionate din cauza alertei de securitate din centrul Londrei.

"Zonele sunt percheziţionate şi depunem eforturi pentru anularea restricţiilor şi redeschiderea staţiilor de metrou", a transmis Poliţia metropolitană londoneză.

Alerta de securitate a avut loc în contextul în care ducele de Cambridge, prinţul William, va asista alături de ducesa Catherine la Spectacolul Regal de Varietăţi programat vineri seară la Teatrul Palladium, situat lângă Staţia de metrou Oxford Circus.

UPDATE 19:58 Autorităţile nu au depistat indicii privind producerea vreunui atac în centrul Londrei

Autorităţile britanice nu au depistat indicii privind producerea vreunui atac armat în staţia de metrou Oxford Circus, dar, pe fondul panicii, a avut loc o mică busculadă.

"Nu am depistat niciun suspect şi nici dovezi privind focuri de armă. Nu există victime. Agenţii sunt încă la faţa locului. Dacă vă aflaţi în clădiri, vă rugăm să rămâneţi în interior, dacă sunteţi pe stradă, părăsiţi zona Străzii Oxford. Verificările continuă în centrul Londrei", a comunicat Poliţia londoneză.

Poliţia a fost solicitată de persoane care au semnalat focuri de armă în Staţia de metrou Oxford Circus. Alerta de securitate a condus la închiderea a două staţii de metrou din centrul Londrei. Sute de persoane au fugit de teama unui atentat, astfel că, potrivit presei britanice, s-a produs o mică busculadă, soldată cu rănirea unei femei.

Un reporter al publicaţiei The Independent care se afla în Staţia de metrou Oxford Circus a declarat că pasagerilor li s-a comunicat să părăsească rapid zona "din cauza unei urgenţe de securitate". Oamenii au intrat în panică. "Am auzit ţipete, cineva a strigat să fugim. Am văzut fum, lumea a început să fugă panicată. Oamenii s-au adăpostit în clădiri", a declarat reporterul Ryan Butcher.

O serie de atacuri teroriste au avut loc în 2017 în Marea Britanie, inclusiv în centrul Londrei. Douăzeci şi două de persoane au fost ucise, iar alte 250 au fost rănite în atentatul comis în mai în oraşul Manchester. În iunie, opt persoane au fost omorâte, iar 48 au fost rănite într-un atentat comis în zona Westminster din Londra. Ambele atacuri au fost revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic.

UPDATE 19:37 Poliţie: Cel puţin o persoană a fost rănită în incidentul produs la Londra

Cel puţin o persoană a fost rănită în urma incidentului de securitate produs vineri după-amiază în centrul Londrei, anunţă autorităţile britanice.

"Până în acest moment, am primit informaţii despre o femeie care a suferit răni uşoare în momentul părăsirii Staţiei de metrou Oxford Circus. Nu există alte victime semnalate", a transmis Poliţia britanică a Transporturilor.

"Am fost solicitaţi la ora 16.43 (18.43, ora României) pentru incident produs în Staţia de metrou Oxford Circus. Au intervenit trei vehicule de pompieri, iar 15 alte vehicule sunt disponibile în zonă. Vă rugăm să evitaţi zona", a precizat instituţia.

UPDATE 19:26 Poliţie: Incidentul din centrul Londrei probabil este de tip "terorist"

Autorităţile britanice suspectează că incidentul de securitate produs în centrul Londrei este de tip "terorist", anunţă Poliţia metropolitană britanică.

"Poliţia a intervenit pornind de la premisa că este un incident terorist. Agenţi înarmaţi sunt la locul incidentului şi colaborează cu Poliţia transporturilor", a transmis Scotland Yard, fără a oferi detalii.

"Poliţia a fost solicitată la ora 16.38 (18.38, ora României) după ce au fost semnalate focuri de armă în zona Străzii Oxford şi staţiei de metrou Oxford Circus", a confirmat Poliţia din districtul Westminster, situat în centrul Londrei.

UPDATE 19:21 Două staţii de metrou au fost închise în Londra din cauza incidentului de securitate

Două staţii de metrou au fost închise în Londra în urma incidentului de securitate produs vineri după-amiază, anunţă Poliţia metropolitană.

"Staţiile de metrou Oxford Circus şi Bond Street sunt închise", a comunicat Scotland Yard, fără a oferi detalii.

Sute de agenţi ai unităţilor speciale ale poliţiei au fost mobilizaţi în centrul Londrei în urma unui incident de securitate.

 

 

 

UPDATE 19:17 Poliţia îndeamnă persoanele aflate în centrul Londrei să se adăpostească

Autorităţile britanice au închis staţia de metrou Oxford Circus şi îndeamnă persoanele care sunt în zonă să se adăpostească în clădiri, informează Sky News.

"Dacă vă aflaţi în zona Oxford Street, adăpostiţi-vă în clădiri! Agenţii de poliţie au intervenit", a transmis Poliţia metropolitană londoneză.

Unii martori au auzit explozii şi focuri de armă în staţia de metrou.

 

 

Incidentul a avut loc vineri la ora 16.40 (18.40, ora României) în staţia de metrou londoneză Oxford Circus, care a fost evacuată.

Zona a fost securizată de agenţii serviciilor de securitate, iar membri ai unităţilor speciale au coborât în staţia de metrou.

"Agenţii au intervenit la un incident produs în Staţia Oxford Circus. Vor fi difuzate detalii pe măsură ce apar", a comunicat Poliţia britanică a Transporturilor, potrivit publicaţiei The Telegraph.

 

 

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici