Cel puţin şapte morţi şi 15 răniţi în atacuri cu dispozitive-capcană în peninsula Sinai

Cel puţin şase militari şi un civil au murit şi alte 15 persoane au fost rănite, joi, în peninsula Sinai, nordul Egiptului, în două atacuri cu dispozitive-capcană, informează Reuters, citând surse medicale şi din securitate.

2136 afișări
Imaginea articolului Cel puţin şapte morţi şi 15 răniţi în atacuri cu dispozitive-capcană în peninsula Sinai

Cel puţin şapte morţi şi 15 răniţi în atacuri cu dispozitive-capcană în peninsula Sinai

Mai multe dispozitive explozive au fost plasate pe drumuri în oraşele Rafah şi Sheikh Zuwayed, fiind detonate în momentul în care maşinile au trecut prin respectivele zone, susţin surse din securitate, citate de Reuters.

Armata egipteană nu a prezentat o declaraţie oficială în acest caz.

Mai multe atacuri în zonă au fost revendicate de filiala egipteană a reţelei teroriste Stat Islamic.

Forţele de securitate egiptene au fost vizate de numeroase atacuri ale militanţilor islamişti după ce armata l-a alungat de la putere pe preşedintele egiptean Mohamed Mursi în 2013, iar mii de oameni au protestat faţă de această decizie.

Cele mai multe atacuri au loc în peninsula Sinai din nordul Egiptului unde activează filiala egipteană a reţelei Stat Islamic, Provincia Sinai, atacuri în care au murit sute de poliţişti şi militari.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici