Coreea de Nord îi propune Coreei de Sud o încetare a insultelor şi tirurilor

Coreea de Nord a propus luni Seulului o "suspendare" a schimbului de injurii şi de acţiuni militare ostile în apropierea frontierei maritime, în Marea Galbenă, începând din această săptămână.

1543 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord îi propune Coreei de Sud o încetare a insultelor şi tirurilor

Coreea de Nord îi propune Coreei de Sud o încetare a insultelor şi tirurilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Propunerea a fost formulată de către Comisia pentru Apărare Naţională, cea mai înaltă instanţă militară din ţară.

Comisia a cerut totodată Seulului să anuleze manevrele militare comune cu Statele Unite prevăzute în august, în vederea unei îmbunătăţiri a atmosferei a Jocurilor Asiatice, care se desfăşoară anul acesta în Coreea de Sud.

Coreea de Nord a anunţat că este pregătită să-şi "suspende" toate provocările verbale şi insultele începând de vineri, a anunţat Comisia într-un comunicat publicat de către agenţia de presă oficială KCNA, care le cere sud-coreenilor să-şi asume angajamente identice.

De asemenea, Phenianul îndeamnă la încetarea manevrelor cu muniţie reală şi a altor activităţi militare ostile în zona liniei de demercaţie maritimă, în Marea Galbenă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici