Donald Trump consideră că delegaţia chineză trimisă în Coreea de Nord reprezintă "o mutare importantă"

Preşedintele american Donald Trump consideră că delegaţia chineză trimisă în Coreea de Nord reprezintă "o mutare importantă" în contextul crizei din Peninsula Coreeană, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

1634 afișări
Imaginea articolului Donald Trump consideră că delegaţia chineză trimisă în Coreea de Nord reprezintă "o mutare importantă"

Donald Trump consideră că delegaţia chineză trimisă în Coreea de Nord reprezintă "o mutare importantă"

"China trimite o delegaţie în Coreea de Nord - o mutare importantă, rămâne să vedem ce se întâmplă", a transmis Trump prin intermediul contului de Twitter.

Administraţia de la Beijing a anunţat, miercuri, că va trimite un reprezentant de rang înalt în Coreea de Nord, pentru a păstra comunicarea între Partidul Muncitoresc şi Partidul Comunist Chinez.

Song Tao, preşedintele Departamentului Internaţional al Partidului Comunist Chinez, va călători la Phenian vineri. Oficialul a precizat că vizita nu ar avea legătură cu eforturile Chinei de a pune capăt tensiunilor din Peninsula Coreeană.

Preşedintele SUA s-a întâlnit săptămâna trecută cu omologul său chinez, Xi Jinping, iar Donald Trump a transmis că Beijingul ar putea contribui la încheierea programului nuclear nord-coreean.

"Dacă preşedintele Xi va lucra foarte mult în privinţa acestui subiect, atunci se va întâmpla. Nu există niciun dubiu", a spus Trump.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici