Video Incendiu de proporţii la două turnuri locuite într-un complex din Emiratele Arabe Unite - VIDEO

Un incendiu de proporţii a cuprins două turnuri locuite, într-o zonă rezidenţială, în Emiratele Arabe Unite (EAU), al treilea incident de acest fel în mai puţin de un an, relatează BBC News online.

3804 afișări

Incendiul a izbucnit într-un turn din emiratul Ajman, la nord de Dubai, după care s-a extins la alt turn.

Locuitorii au fost evacuaţi, iar mai mulţi au primit îngrijiri la faţa locului pentru probleme respiratorii şi răni uşoare.

În Ajunul Anului Nou, un incendiu de proporţii a cuprins Address Hotel, un turn de 63 de etaje, în centrul Dubaiului.

Incendiul din complexul Ajman One - un complex de 12 turnuri şi aproximativ 3.000 de apartamente - a izbucnit luni seara.

Înregistrări video, postate de Poliţia din Ajman pe Twitter, surprind flăcările care cuprind o parte a imobilului şi se ridică mai multe etaje.

Altă înregistrare video surprinde fragmente din clădire, în flăcări, care se desprind şi cad la sol.

Apărarea Civilă din Ajman a anunţat marţi dimineaţa că incendiul a fost stins şi că echipe de intervenţie aşteptau ca imobilul să se răcească înainte să intre.

Complexul, în valoare de 735 de milioane de dolari, urma să fie deschis în 2009 dar a fost finalizat un an mai târziu.

Incendiul din Ajunul Anului Nou, care a durat peste 20 de ore, s-a soldat cu 16 răniţi, potrivit poliţiei. Focurile de artificii planificate atunci la Burj Khalifa, situat în apropiere, au avut loc, în pofida faptului că incendiul a izbucnit doar cu puţin timp înainte.

Poliţia a anunţat marţi că materialul faţadei afectate de incendiu nu respectă normele de securitate.

Incendiul a fost a provocat de un scurtcircuit la un reflector, potrivit anchetatorilor.

În februarie 2015, un incendiu a avariat grav Torch, un zgârie-nori din Dubai, unul dintre cele mai înalte turnuri locuite din lume.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici